Ν.Τόσκας: Τον αρμόδιο υπουργό των 102 νεκρών στο Μάτι, θέλουν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο!!!

Ν.Τόσκας: Τον αρμόδιο υπουργό των 102 νεκρών στο Μάτι, θέλουν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο!!!

-Λόγω της συζύγου του η οποία κατάγεται από τον Έβρο, ο αρμόδιος για την δολοφονική πυρκαγιά με την εκατόμβη νεκρών, εμφανίζεται ως πιθανός υποψήφιος

-Είχε δηλώσει μετά την τραγωδία και τους 102 νεκρούς, ότι: “Προσπαθώ, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω να έγιναν μεγάλα λάθη”

Το Νίκο Τόσκα, αρμόδιο υπουργό για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018, που στοίχισε την ζωή σε 102 συμπολίτες μας, εμφανίζουν και “σπρώχνουν” κάποιοι ως υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο στις επόμενες εθνικές εκλογές, επειδή η σύζυγος του κατάγεται από την περιοχή του Διδυμοτείχου.

Ο κ.Τόσκας, η σύζυγος του οποίου κατάγεται από τη Μάνη Διδυμοτείχου και οι συγγενείς της μένουν στην Ορεστιάδα, ήταν Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και είχε την ευθύνη για τα όσα συνέβησαν στο Μάτι. Παρά την εκατόμβη νεκρών, δήλωνε ανερυθρίαστα την επομένη ημέρα σε συνέντευξη Τύπου, ότι όσο και αν έψαχνε ως πολιτικός προϊστάμενος, δεν έβρισκε να έγιναν μεγάλα επιχειρησιακά λάθη στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

«Δεν υπάρχουν ενέργειες χωρίς λάθη θα έρθει και η ώρα της καταγραφής. Πρέπει να λάβετε όμως υπ΄ όψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τόσο ισχυρούς ανέμους, πυρκαγιές που εκδηλώνονται η μία κοντά στην άλλη, το πλήθος του κόσμου. Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΣΚΑ

Τον είχε καταγγείλει ο Εβρίτης Αρχηγός της Πυροσβεστικής

Σωτήρης Τερζούδης για παρεμβάσεις στα εναέρια μέσα 

Μάλιστα ο τότε Αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης από τους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, είχε καταγγείλει στον ανακριτή όπου κλήθηκε να καταθέσει, ότι ο Νίκος Τόσκας όπως και όλοι τους, γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι, όταν… παίζοντας θέατρο για την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της σύσκεψης, ενημέρωναν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Προφανώς για να μην δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις στον κόσμο.

Κι ακόμα χειρότερα, κατήγγειλε τον κ.Τόσκα για παρεμβάσεις στην επιχειρησιακή χρήση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς στο Μάτι.

«Ο κ.Τόσκας χωρίς προφανώς να το γνωρίζω, κυρίως όμως χωρίς την έγκρισή μου, έδινε εντολές επιχειρησιακές στον κ.Φωστιέρη και εκείνος χωρίς να με ενημερώνει, ως όφειλε, τις εκτελούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τερζούδης για τον αρμόδιο υπουργό του, τον οποίο τελικά “παραίτησε” ουσιαστικά ο τότε Πρωθυπουργός στις 2 Αυγούστου 2018, αφού ήταν ο αρμόδιος για την τραγωδία με τους 102 νεκρούς στο Μάτι Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜ-Σ.Τερζούδης: Κατάθεση-φωτιά του Εβρίτη πρώην Αρχηγού Πυροσβεστικής για Τσίπρα, Τσόσκα και νεκρούς στο Μάτι

Να επισημάνουμε επίσης ότι ο απόστρατος στρατιωτικός Νίκος Τόσκας, έφτασε μόνο έως τον βαθμό του Ταξίαρχου και αποστρατεύθηκε ως Υποστράτηγος, ενώ δεν υπηρέτησε ποτέ σε στρατιωτική μονάδα του Έβρου, αλλά διετέλεσε Διοικητής της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Θράκη που έχει έδρα στην Ξάνθη. Μάλιστα μόλις αποστρατεύθηκε, αμέσως έγινε ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ και από τον Οκτώβριο του 2009 ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη.

Μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ όπως και πολλοί ακόμα… καιροσκόποι του ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας (χωρίς να κυνηγήσει σταυρό δηλαδή) με τον ΣΥΡΙΖΑ και ορίστηκε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Κατόπιν ορίστηκε Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη. Στον ανασχηματισμό της 5ης Νοεμβρίου του 2016 παρέμεινε στη θέση του, αυτή τη φορά ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη.

Το μόνο που θυμίζει την υπουργική του παρουσία, είναι δυστυχώς η φονική πυρκαγιά στο Μάτι και οι 102 νεκροί που άφησε πίσω της. Αυτόν λοιπόν τον πολιτικό, το Νίκο Τόσκα, προσπαθούν ορισμένο να εμφανίσουν ως… πολιτική δύναμη για τον ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο και αν τον βάλει υποψήφιο στο νομό μας ο Αλέξης Τσίπρας, θα του φέρει ψηφοφόρους. Οπότε όσοι αποφασίσουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, μην ξεχάσουν-αν συμβεί κάτι τέτοιο και είναι στο ψηφοδέλτιο-να τον… επιβραβεύσουν για την ανικανότητα του.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*