Τι… ζήλεψε από την Αλεξανδρούπολη, ο δήμαρχος Τρικάλων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ.Παπαστεργίου

Τι… ζήλεψε από την Αλεξανδρούπολη, ο δήμαρχος Τρικάλων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ.Παπαστεργίου

Εικόνες από το… μέλλον ως προς τη διαχείριση απορριμμάτων στη δυτική Θεσσαλία, είδε αντιπροσωπεία του Δήμου Τρικκαίων στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πλαίσιο της 14ης συνόδου του Δικτύου ΦοΔΣΑ (Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Έβρου, επισκέφθηκε τη νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που πριν λίγο διάστημα εγκαινιάστηκε και λειτουργεί στην περιοχή.

Η ΜΕΑ έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τη ΜΕΑ που θα κατασκευαστεί στη θέση «Παλαιοσαμαρίνα» του Δ. Τρικκαίων με τον ίδιο, μάλιστα, κατασκευαστή (την εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε).
Ο κ. Παπαστεργίου και ο αντιδήμαρχος Γ. Καταβούτας, μαζί με στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου επισκέφθηκαν τη Μονάδα και ενημερώθηκαν για τον πλήρη τρόπο λειτουργίας της, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οφέλη, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ΜΕΑ. Θα λέγαμε, ότι επειδή συχνά εδώ στον Έβρο και κυρίως στην Αλεξανδρούπολη, πολλοί φέρνουν ως παράδειγμα άψογης λειτουργίας, υλοποίησης έργων και άριστης οργάνωσης τον δήμο Τρικάλων, είναι μάλλον η πρώτη φορά που ο δήμαρχος τους και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.Παπαστεργίου… ζήλεψε κάτι από την Αλεξανδρούπολη.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, με την ιδιότητά του ως προέδρου και της ΠΑΔΥΘ, έθεσε ως επόμενο στόχο για τη διαχείριση απορριμμάτων στη δυτική Θεσσαλία και στον Δήμο Τρικκαίων, τη διαλογή στην πηγή, τον τρόπο και την ουσία της ανακύκλωσης. Όλα αυτά στην 14η Σύνοδο του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) με τίτλο «Ανάκτηση & Ανακύκλωση – Η Ελλάδα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων», που έχει ως κύριο θέμα την προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως καθορίσθηκε με το νέο ΕΣΔΑ και την πρόσφατη νομοθεσία. Ένα σημαντικό επίσης θέμα που θα απασχολήσει την 14η Σύνοδο είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων την νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027.

Πηγή: trikalavoice.gr