ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η γυναίκα που θέλει υποψήφια ο Βελόπουλος, η δημοσκόπηση για δήμο Αλεξανδρούπολης και η γυναίκα της Ν.Δ

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Η γυναίκα που θέλει υποψήφια ο Βελόπουλος, η δημοσκόπηση για δήμο Αλεξανδρούπολης και η γυναίκα της Ν.Δ

Αν και οι φήμες για πρόωρες εθνικές εκλογές το Φθινόπωρο αυξάνονται συνέχεια, όμως στον Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή οι δημοσκοπήσεις που γίνονται αφορούν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες είναι δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν μετά από 15 μήνες και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2023.

Μετά την δημοσκόπηση της GPO, που σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα “Παραπολιτικά” η οποία και την παρήγγειλε, αφορούσε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με πολύ θετικές γνώμες για τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, αποτελέσματα που μάλλον απογοήτευσαν τον φίλο μου Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδη, διεξάγονται και άλλες μετρήσεις κοινής γνώμης.

Μην το ξεχάσω όμως. Όσα ανέδειξε η έρευνα της GPO, έκαναν ακόμα μεγαλύτερο το τεράστιο αδιέξοδο για τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχημένο υποψήφιο το 2019, αφού μετά την αποχώρηση πέντε περιφερειακών συμβούλων του, στενών συνεργατών σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ, είναι ξεκάθαρο ότι παρά τα όσα λέει, δεν… μπορεί το παλικάρι.

Κι αυτό το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος, άσχετα αν δημόσια δεν θέλει να το παραδεχθεί. Φαίνεται εξάλλου ότι δεν λειτουργεί με… καθαρό μυαλό και κάνει χοντροκομμένα λάθη. Όπως το πρόσφατο, όταν δεν ψήφισε τη “Νίκη της Σαμοθράκης”, αν και Εβρίτης, για νέο λογότυπο της Περιφέρειας ΑΜΘ,  επιλέγοντας το “Λευκό”, ενώ όλοι οι άλλοι Εβρίτες από κάθε παράταξη το ψήφισαν.

Και μην ακούω κακίες, ότι για τον Τάκη (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδη μία είναι η… Νίκη της καρδιάς του και είναι από το Σουφλί. Δηλαδή η σύζυγος του Νίκη Μουχταρίδου. Γιατί η επιλογή του να είναι ο μοναδικός περιφερειακός σύμβουλος από τον Έβρο που δεν τάχθηκε με την ψήφο του υπέρ της “Νίκης Σαμοθράκης” ήταν συνειδητή, αν και δεν έχει καμία λογική.

Δημοσκόπηση στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Αρκετά όμως με τον Τάκη(Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) και ας επανέλθουμε στις δημοσκοπήσεις για τους δήμους. Μαθαίνω λοιπόν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από εταιρεία της Θεσσαλονίκης στον δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να “μετρηθεί” η σημερινή δημοτική αρχή και να εκφράσουν άποψη οι πολίτες για τους άλλους υποψήφιους δημάρχους.

Αυτό τουλάχιστον με ενημέρωσαν γνωστοί μου, οι οποίοι δέχθηκαν τηλεφώνημα και τους ζήτησαν την γνώμη τους για τον δήμο Αλεξανδρούπολης, από την εταιρεία Palmos Aνάλυσις. Δεν ξέρω αν τα αποτελέσματά της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν κάπου ή και ποιος την έχει παραγγείλει και πληρώσει αυτή την δημοσκόπηση, προκειμένου να έχει μια εικόνα για την κατάσταση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δείχνει σε συζητήσεις με τους συνεργάτες του και όχι μόνο, ένα… ιδιαίτερο άγχος και αγωνία για τα δημοσκοπικά ευρήματα. Όταν άλλωστε περισσότερο διακρίνεσαι για τις… selfie, τις φωτογραφήσεις και τις ενέργειες επικοινωνιακού επιπέδου και όχι την ουσία, φυσικό είναι κάτι τέτοιο. Έτσι ο ίδιος και οι νέοι… επικοινωνιακοί του σύμβουλοι, περιμένουν να δουν την άποψη του κόσμου και να την εκτιμήσουν.

Θέλουν… Μπαχαρίδ0υ στο κόμμα Βελόπουλου

Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές τώρα και συγκεκριμένα το νομό Έβρου, μαθαίνω ότι σε όλα σχεδόν τα κόμματα υπάρχουν διεργασίες και αναζητούνται δύο γυναίκες για κάθε συνδυασμό, λόγω της ποσόστωσης, ώστε να πλαισιώσουν τους τέσσερις άνδρες στους συνολικά 6 υποψήφιους που θα περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια για την περιοχή μας.

Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος, που έκανε περιοδεία το προηγούμενο σαββατοκύριακο στον Έβρο και μίλησε σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη, αλλά μάλλον δεν θα πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος, τουλάχιστον από την παρουσία του κόσμου σε ένα νόμο ο οποίος θεωρείται προνομιακό του πεδίο μετά τους “εγκληματικούς” χειρισμούς της Κυβέρνησης στο θέμα επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, αναζητεί αυτές τις δύο γυναίκες.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Οι τέσσερις υποψήφιοι άνδρες, μάλλον θα προέρχονται από την Αλεξανδρούπολη, αφού είναι σίγουρο ότι θα θέσουν ξανά υποψηφιότητα οι δύο που το 2019 ήταν στο  ψηφοδέλτιο Έβρου της “Ελληνικής Λύσης”, δηλαδή ο Μαργαρίτης Κίρκος ο οποίος αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα όλο αυτό το διάστημα και ο Γιάννης Δερμεντζόγλου.

Παράλληλα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον υποβάλλοντας αίτηση, δύο δικηγόροι της Αλεξανδρούπολης. Ο Πάρης Παπαδάκης και ο Ηλίας Ηλιακόπουλος, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου και πιστεύουν ότι ο κόσμος θα τους ψηφίσει γι’ αυτό. Οπότε, οι γυναίκες προφανώς θα πρέπει να προέρχονται από τον κεντρικό και βόρειο Έβρο.

Μία λοιπόν από αυτές, οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι ο κ.Βελόπουλος και οι στενοί συνεργάτες του θα ήθελαν να προέρχεται από την οικογένεια Μπαχαρίδη της Ν.Βύσσας. Είτε η Χρυσή, που να θυμίσουμε ήταν υποψήφια το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία και δεν εξελέγη, είτε η μητέρα της Φανή, η οποία είχε παλαιότερα αυτοδιοικητική παρουσία. Έγιναν λοιπόν ήδη κάποιες βολιδοσκοπήσεις, αλλά μαθαίνω ότι απάντηση δεν υπήρξε. Τουλάχιστον ακόμα.

Και δεύτερη… Κατερίνα στη Ν.Δ

Στη Ν.Δ. τώρα, μετά την Κατερίνα Καραμήτσου-Γιαννέλου από τη Σαμοθράκη, την πρώην Αντιδήμαρχο και νυν δημοτική σύμβουλο του δημάρχου Νίκου Γαλατούμου, η οποία φαίνεται καταρχάς να πήρε την προέγκριση από το Μέγαρο Μαξίμου, η αναζήτηση δεύτερης γυναίκας για το ψηφοδέλτιο Έβρου συνεχίζεται.

Όπως και για τον τέταρτο άνδρα που θα είναι υποψήφιος μαζί με τους νυν βουλευτές Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Τάσο Δημοσχάκη και Σταύρο Κελέτση. Με δεδομένο ότι η Έλενα Σώκου φέρεται να μην ξαναθέτει υποψηφιότητα, ενώ θεωρείται επίσης σχεδόν αδύνατον να ξαναείναι υποψήφια η Χρύσα Μπαχαρίδου, τελευταία ακούγεται και κυκλοφορεί το όνομα μιας δεύτερης… Κατερίνας και συγκεκριμένα της Κατερίνας Φωτιάδου.

Για όσους δεν την γνωρίζουν, ήταν υποψήφια για την Περιφέρεια ΑΜΘ το 2019 με τον Χρήστο Μέτιο, αλλά δεν εξελέγη. Τώρα είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ και κάποιοι θεωρούν πως πρόκειται για μια καλή περίπτωση για την δεύτερη γυναικεία θέση στο ψηφοδέλτιο.

Μπορεί και 3 γυναίκες ο ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά του ΣΥΡΙΖΑ και το ψηφοδέλτιο του στον Έβρο, υπάρχει μια πληροφορία από την Αθήνα και τα κεντρικά γραφεία της Κουμουνδούρου που ακόμη όμως δεν έχω καταφέρει να την διασταυρώσω επίσημα, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί τελικά να επιβάλει ποσόστωση 50-50 σε όλα τα ψηφοδέλτια του στην χώρα. Σε αυτή την περίπτωση και στο νομό Έβρου τις τρεις από τις 6 θέσεις θα πρέπει να καταλάβουν γυναίκες.

Με δεδομένη την υποψηφιότητα της νυν βουλευτού Νατάσας Γκαρά, την οποία ως γνωστόν κάνουν ότι μπορούν να… αποδομήσουν με κάθε τρόπο ο Μενέλαος Μαλτέζος και το επιτελείο του, ώστε να πάρει αυτός την βουλευτική καρέκλα, αφού αυτό εξάλλου είναι και το μεγάλο του… όνειρο, οι άλλες δύο γυναίκες πάντως είναι ακόμα άγνωστο ποιες θα είναι.

Αν τελικά πρέπει να υπάρχουν τρεις υποψήφιες, η πρώην διευθύντρια της ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης και νυν Κομοτηνής Ελένη Χουρδάκη και η Ελίζα Καλέση από το Σουφλί που ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον δεξιό πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Πουλιλιό και εξελέγη πρόσφατα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται οι δυο επικρατέστερες.

Τέλος, όσον αφορά το χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, η δικηγόρος Αλεξανδρούπολης Κρυσταλλία Αρμενάκη η οποία όμως κατάγεται από την περιοχή του Διδυμοτείχου, άρα έχει και εκεί επιρροή, φαίνεται ότι έχει “κλειδώσει” για την μία από τις δύο θέσεις και η άλλη παραμένει… ανοιχτή. Όπως άλλωστε στο συγκεκριμένο κόμμα, τίποτα δεν είναι οριστικό και για τους άνδρες υποψήφιους.

*** Μια και αναφερθήκαμε στο Διδυμότειχο, υπάρχει γνωστή φράση “έβαλε ψηλά τον πήχη”, αλλά δυστυχώς για την ιστορική “πόλη των κάστρων” η νυν δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου αν και εξαρχής έθεσε πολύ… χαμηλά τον πήχη, κατόρθωσε-γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να περάσει από κάτω. Έτσι και αυτή με την ανικανότητα της, έχει κάνει τους πολίτες του δήμου Διδυμοτείχου να αναζητούν κάποια λύση.

Κάποιον που θα βγάλει από το αδιέξοδο, την μιζέρια, την στασιμότητα την την πόλη και την περιοχή τους. Κάτι μου λέει, πως για να… σηκώσει ξανά κεφάλι το Διδυμότειχο και όλος ο δήμος, μάλλον χρειάζεται κάποιος που θα πρέπει να πετάξει πολύ μακριά το… ακόντιο της αποτελεσματικότητας και θα κάνει παγκόσμιο ρεκόρ. Αν θα βρεθεί αυτός και κυρίως αν θα το αποφασίσει, αυτή τη στιγμή δεν ξέρω να σας πω.

***Και κάτι τελευταίο, έτσι για να σας… δροσίσω, λόγω της υπερβολικής ζέστης των τελευταίων ημερών. Μου μετέφεραν λοιπόν ένα στιγμιότυπο από την πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη στον Έβρο, το οποίο διαδραματίσθηκε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο παραθαλάσσιο εστιατόριο “Θέα Θάλασσα” στην παραλία της Νέας Χιλής.

Εκεί λοιπό ντόπιος θεσμικός που διακρίνεται περισσότερο για το… μάκα-μάκα του παρά για την αποτελεσματικότητα του, προσπάθησε να… πουλήσει πνεύμα στην πανέξυπνη υπουργό. Της είπε λοιπόν αρχικά: “κυρία υπουργέ, εγκαινιάσαμε στο Μεγάλο Δέρειο τον τόπο λατρείας των Αλεβιτών. Πολύ ωραία εκδήλωση, χόρεψαν και οι βεζύρηδες”, για να πάρει την απάντηση: “Δερβίσηδες λέγονται και όχι βεζύρηδες κύριε (είπε και το όνομα του).

Εκεί όμως αυτός, δεν το… έβαλε κάτω. “Με τα Ελγίνεια μάρμαρα τι θα γίνει κυρία υπουργέ;”, κάνοντας “μπαρούτι” την κ.Μενδώνη. “Τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα εννοείτε. Δεν υπάρχουν Ελγίνεια. Δεύτερο φάουλ. Στο τρίτο καίγεστε κύριε…”. Κόκκαλο ο θεσμικός, ενώ οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να κρύψουν τα ΧΑΧΑΝητά τους. Ποιος είναι; Αφήστε καλύτερα, γιατί όχι μόνο θα αρχίσει πάλι τα… κλαψουρίσματα δεξιά και αριστερά, αλλά κινδυνεύω να με πάρει και με τις ΠΕΤΡες.

Ο…Ναρκαλιευτής