Στο Διδυμότειχο ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης

Στο Διδυμότειχο ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης

Τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη υποδέχθηκε την Παρασκευή 1/7/2022, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου στο Δημαρχείο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, συζητήθηκαν χρόνια και σημαντικά θέματα, που αφορούν την βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών του Δήμου μας, ενώ παράλληλα έγινε και τεχνική συζήτηση με την συμμετοχή συμβούλων του Υπουργείου και του Δήμου ζωντανά με τηλεδιάσκεψη, σχετικά με ενέργειες που έχει εκκινήσει ο Δήμος και προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Εν συνεχεία, ο κος Σταμάτης επισκέφθηκε περιοχές όπου υπάρχουν πρόχειρα καταλύματα και συνομίλησε με ανθρώπους που διαμένουν σε αυτά, αξιολογώντας την σημαντικότητα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης τους.

Η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο Διδυμοτείχου καθότι τέθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επαφών και ενεργειών ώστε πολύ σύντομα ο Δήμος να είναι σε θέση να ανακοινώσει οριστικές λύσεις, στο πρόβλημα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης συμπολιτών μας.

Ένα σχόλιο

  1. Δολαπτση Ελένη

    Ο κύριος Σταμάτης και η τοπική διεύθυνση του Δήμου Διδυμοτειχου να μην μάς δείχνουν μόνο τους καταυλισμους των Ρομα που ήταν επιλογή τους να μείνουν εκεί μια και τούς δόθηκε η ευκαιρία να κατοικήσουν σε σπίτια που βρίσκονται λίγο έξω από το Διδυμότειχο (χωριό φάντασμα τωρα) και δεν το δέχτηκαν. Υπάρχουν συμπολίτες μας πού βρίσκονται στα όρια φτώχειας, πού στηρίζονται από την εκκλησία για την επιβίωση τους και πολλοί άλλοι που περνούν πολύ δύσκολα και κανείς δεν αναφέρεται σε αυτούς. Και για να μην με κρίνεται ως ρατσίστρια, τους ρομα τους θεωρώ ως συμπολίτες επίσης, οι οποίοι ομως στηρίζονται από επιδόματα, τα οποία πολλοί Έλληνες χριστιανοί δεν τα παίρνουν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*