Εξειδικευμένοι στον τουρισμό Ιταλοί δημοσιογράφοι, ήρθαν και προβάλλουν Έβρο και Περιφέρεια ΑΜΘ

Εξειδικευμένοι στον τουρισμό Ιταλοί δημοσιογράφοι, ήρθαν και προβάλλουν Έβρο και Περιφέρεια ΑΜΘ

Εξειδικευμένοι στο τουριστικό ρεπορτάζ δημοσιογράφοι από σημαντικά ΜΜΕ της Ιταλίας, τους οποίους προσκάλεσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το νομό Έβρου.

Πρόκειται για δημοσιογράφους από τις εφημερίδες LA REPUBBLICA, IL MESSAGGERO, THE POST INTERNAZIONALE-RADIO INTERNAZIONALE, το ειδησεογραφικό περιοδικό FAMIGLIA CRISTIANA που απευθύνεται σε οικογένειες και επίσης Travel Food Blogger.

Η συγκεκριμένη παρουσία των Ιταλών δημοσιογράφων, οι οποίοι θα μείνουν στην Περιφέρεια ΑΜΘ μια εβδομάδα καταγράφοντας τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και φυσικά στη συνέχεια θα δημοσιεύσουν εκτενή αφιερώματα αφιερώματα στα ΜΜΕ που εργάζονται, εντάσσεται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής προβολής που ανατέθηκε μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό σε εταιρεία.

Στην Αλεξανδρούπολη τους υποδέχθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού ΑΜΘ Θανάσης Τσώνης με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης Απόστολο Παλακίδη και τους παρέθεσαν δείπνο γνωριμίας με την τοπική γαστρονομία, ενώ συζήτησαν λεπτομέρειες της παρουσίας τους στην περιοχή μας και ενημερώθηκαν για ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και τις προοπτικές του.

Χθες οι Ιταλοί δημοσιογράφοι που φιλοξενεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρέθηκαν στον δεύτερο σταθμό της παρουσίας τους, την Σαμοθράκη και επισκέφθηκαν πολλά από τα πανέμορφα μέρη της, συνοδευόμενοι από τον Γιώργο Παναγόπουλο, στέλεχος στην υπηρεσία τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Επίσης, συναντήθηκαν και με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Σαμοθράκης Γιάννη Γλήνια, που είναι και επαγγελματίας του συγκεκριμένου τομέα.