Αλεξανδρούπολη: Υποψήφιος δήμαρχος που… ευαγγελίζεται το καινούργιο, έχοντας “δεκανίκια” το… παλιό, αποτυχημένο και αποκρουστικό;

Αλεξανδρούπολη: Υποψήφιος δήμαρχος που… ευαγγελίζεται το καινούργιο, έχοντας “δεκανίκια” το… παλιό, αποτυχημένο και αποκρουστικό;

Από την περασμένη Κυριακή το Evros-news.gr στη στήλη ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ σας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον δήμο Αλεξανδρούπολης, με δημοσκόπηση της Palmos Analysis, την οποία με δυο ημέρες… καθυστέρηση ¨ανακάλυψαν” και άλλοι.

Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ο πρώην Βαγγέλης Λαμπάκης, ένας εκ του διδύμου Βαγγέλη Μυτιληνού ή Παυλάρα (αυτοδιοικητικού ΤΙΠΟΤΑ) Μιχαηλίδη και όπως πάντα ο Σάββας Δευτεραίος, είναι αυτή την στιγμή οι μόνοι σίγουροι που έχουν εκδηλώσει δημόσια πρόθεση να είναι υποψήφιο τον Οκτώβριο του 2023. Υπάρχουν και άλλοι που κινούνται εδώ και αρκετό καιρό, αθόρυβα αρχικά και με συνεχείς συναντήσεις και συζητήσεις, όμως ακόμα δεν έχουν εκδηλώσει δημόσια την πρόθεση τους να διεκδικήσουν για τα επόμενα 5 χρόνια την δημαρχιακή καρέκλα.

Ένας από αυτούς που δείχνει εκ πρώτης όψεως να διαθέτει σοβαρό προφίλ και η υποψηφιότητα του συγκεντρώνει κάποιες βασικές προϋποθέσεις, φαίνεται τελικά παρά τις διαψεύσεις του, ότι δεν μπορεί να αποτινάξει τα… βαρίδια που τον έχουν περιτριγυρίσει. Και δεν αναφέρομαι σε εκείνον που έχουν… πλευρίσει οι γνωστοί “επιτήδειοι”  τάζοντας του επικοινωνιακούς λαγούς με πετραχήλια και πως μπορεί να ξαναγίνει δεύτερη φορά το “θαύμα” εκλογής Ζαμπούκη. Άλλον, ο οποίος ελπίζει να γίνει το νέο αυτοδιοικητικό ΑΣΤέρι της Αλεξανδρούπολης εννοώ, που… ευαγγελίζεται το καινούργιο, έχοντας όμως “δεκανίκια” ότι πιο… παλιό, αποτυχημένο και αποκρουστικό για πολύ κόσμο.

Σε συνεργάτες που του φέρνουν υποστηρικτές ή υποψήφιους, αλλά και επικοινωνιακούς “φωστήρες”. Όπως έναν γνωστό και μη εξαιρετέο, που “παραμυθιάζει” πολλούς αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο για τις… περισπούδαστες αλλά άνευ ουσίας και αποτελεσματικότητας αναλύσεις και άρθρα του. Ένα τέτοιο διαβάσαμε σε ένα blog το οποίο βλέπουν ελάχιστοι, να κάνει την “αγιογραφία” του πιθανού υποψηφίου.

Όσο για τους πρώτους, όταν έχεις αποτύχει για πάνω από 10 χρόνια το τελευταίο χρονικό διάστημα, είτε ασχολείσαι με τους υποψήφιους δημάρχους της Αλεξανδρούπολης, είτε στην Περιφέρεια όπου στηρίζεις φίλους σου, αλλά αυτός που στα λόγια εμφανίζεται ως κάτι το καινούργιο σε έχει έναν από τους στενούς του συνεργάτες (δεν γράφω “δεξί χέρι γιατί μιλάμε για βαθύ και αποκρουστικό… ΠΑΣΟΚ), τότε μάλλον κάτι δεν κάνει καλά. Όμως ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές, τα “δεκανίκια” και τις πράξεις του.