Μέτιος: Έθεσε την οικονομική “αιμορραγία” σε Βουλγαρία, Τουρκία, στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Μέτιος: Έθεσε την οικονομική “αιμορραγία” σε Βουλγαρία, Τουρκία, στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και κλιμάκιο κυβερνητικών βουλευτών, είχε χθες ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με Αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους της Ροδόπης και εξετάστηκαν πολλά ζητήματα. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Μέτιος:
“Στην παρέμβασή μου επεσήμανα, ότι παρά τις απανωτές κρίσεις των τελευταίων ετών, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, βοήθησαν σημαντικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Βέβαια προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, ιδιαίτερα λόγω της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και του αυξημένου πληθωρισμού.
Ειδικά στην Περιφέρειά μας, η οποία συνορεύει με δύο κράτη με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, το φαινόμενο της συχνής μετάβασης συμπολιτών μας στα γειτονικά κράτη για την πραγματοποίηση αγορών είναι σύνηθες και δημιουργεί πολλά προβλήματα στους ντόπιους επαγγελματίες.
Για όλα τα παραπάνω αλλά και για πιο ειδικά θέματα της Ροδόπης και της Περιφέρειάς μας είχαμε μια διεξοδική συζήτηση”.