Πριβέ σύσκεψη Μητσοτάκη-Μέτιου στο Πρωθυπουργικό αυτοκίνητο από Κομοτηνή έως αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Πριβέ σύσκεψη Μητσοτάκη-Μέτιου στο Πρωθυπουργικό αυτοκίνητο από Κομοτηνή έως αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Πριβέ σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο, από την Κομοτηνή έως το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Inkomotini.news και του Γιάννη Πετρακόπουλου, μπορεί το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Ροδόπη να ήταν…χωρίς ανάσα, αφού ο Πρωθυπουργός βρέθηκε διαδοχικά σε έξι σημεία μέσα σε ελάχιστες ώρες, ωστόσο, όπως φάνηκε στο τέλος, βρήκε τον απαραίτητο χρόνο να τα πει ιδιαιτέρως με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το πέρας της περιοδείας, και κατά την αναχώρησή του από τη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να επιβιβαστεί και αυτός στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο.

Όπως φαίνεται, οι σκέψεις που νωρίτερα στις δηλώσεις του διατύπωσε για την περιοχή, απετέλεσαν το αντικείμενο της πριβέ αυτής σύσκεψης των δύο ανδρών κατά τη διαδρομή για το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Μητσοτάκης: “Η Θράκη αλλάζει επιτυγχάνοντας μεγάλη πρόοδο, πιο γρήγορα απ’ ότι αλλάζει η υπόλοιπη Ελλάδα” (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσoτάκης, νωρίτερα, είχε τονίσει: Η Θράκη αλλάζει. Τολμώ να πω ότι αλλάζει πιο γρήγορα απ’ ό,τι αλλάζει η υπόλοιπη Ελλάδα. Κάθε φορά που έρχομαι στη Θράκη με ικανοποίηση βλέπω τη μεγάλη πρόοδο που  επιτυγχάνεται. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα. Στη Θράκη υπάρχει ένα πόρισμα εξαιρετικά αναλυτικό της Διακομματικής Επιτροπής η οποία συστάθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό και έχουμε πρόθεση να το υπηρετήσουμε και με τη στήριξη της Τοπικής Aυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, να κινηθούμε έτσι ώστε οι μεγάλες αλλαγές οι οποίες έχουν ξεκινήσει στη Θράκη να επιταχυνθούν κι άλλο».

Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι σχέσεις του Πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη και του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Μέτιου είναι άριστες και σε προσωπικό επίπεδο, τον στήριξε το 2019 δίνοντας του το χρίσμα κόντρα σε εισηγήσεις κάποιων από την περιοχή και φυσικά είναι δεδομένο πως και πάλι θα είναι ο “εκλεκτός” της Ν.Δ για τις περιφερειακές εκλογές του 2023. Για τις οποίες-και όχι μόνο-προφανώς και συζήτησαν Πρωθυπουργός και Περιφερειάρχης στην περίπου μισή ώρα της διαδρομής από την Κομοτηνή στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Θράκη: Μητσοτάκης και Πετκόφ έθεσαν σε λειτουργία τον Ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB