(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office)

Μητσοτάκης από Θράκη: “Δεν πρόκειται να προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού, αν δεν συναινέσει η τοπική κοινωνία”

Το τελευταίο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών κατά της εξόρυξης χρυσού, επέδωσε ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη δεύτερου χθες στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το Inkomotini.news sτο περιθώριο των εγκαινίων των νέων κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στην περιοχή των Προσκυνητών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, ο κ. Χαριτόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να του εκθέσει εν συντομία τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον Δήμο, καθώς και να του επαναλάβει την αντίθεση των τοπικών φορέων και των πολιτών της περιοχής στη λειτουργία των χρυσωρυχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Θράκη: Μητσοτάκης και Πετκόφ έθεσαν σε λειτουργία τον Ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός επανέλαβε στον Δήμαρχο τη διαβεβαίωση ότι “δεν πρόκειται να προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού αν δεν συναινέσει η τοπική κοινωνία”.

Στη δε αναφορά του Δημάρχου για την ενεργοποίηση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, ο Πρωθυπουργός το χαρακτήρισε εξαιρετικό, επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις του θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται στο άμεσο μέλλον.

5833513a eikona viber 2022 07 08 10 43 41 101 rotated

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Μητσοτάκης: “Η Θράκη αλλάζει επιτυγχάνοντας μεγάλη πρόοδο, πιο γρήγορα απ’ ότι αλλάζει η υπόλοιπη Ελλάδα” (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)