Πρόεδρος Zante Ferries: «Σκεφτήκαμε και άλλη αύξηση στα εισιτήρια για Σαμοθράκη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόεδρος Zante Ferries: «Σκεφτήκαμε και άλλη αύξηση στα εισιτήρια για Σαμοθράκη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαμοθράκης παραβρέθηκε ο πρόεδρός της Zante Feries Νικόλαος Κάρδαρης.

Ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος μίλησε για την πολύ καλή σχέση μεταξύ δήμου και εταιρείας, αλλά και για την κοινή αποδοχή και αναγνώριση της προσφοράς της εταιρείας στο νησί. Σημείωσε πως η συγκοινωνία έχει αναβαθμιστεί τόσο λόγω χωρητικότητας και αξιόπλοου, όσο και λόγω του επαγγελματισμού του ίδιου του προέδρου, αναφέροντας ως παράδειγμα την περσινή βλάβη και την άμεση αποκατάστασή της. Αναφέρθηκε και στις αυξήσεις των εισιτηρίων που ισχύουν πλέον από τις αρχές Ιουνίου που δεν υπάρχει η επιδότηση, προσπαθώντας να την δικαιολογήσει. Όπως τόνισε:

«Θεωρώ ότι δεν υπήρχε περιθώριο ούτε από το Δήμο ούτε από την εταιρεία για να το αποτρέψουμε. Αυτό που διεκδικούμε όλοι είναι μια 12μηνη επιδότηση, καθώς και να διορθωθεί η αδικία που έγινε, μέσα στο καλοκαίρι να επιδοτηθεί το δρομολόγιο από Σαμοθράκη για Λήμνο και όχι από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη . Έχουμε κάποιες υποσχέσεις ότι θα αποκατασταθεί αυτό».

Κάρδαρης: Οι αυξήσεις είναι δικαιολογημένες

Σκεφτήκαμε κι άλλη αύξηση τον τελευταίο καιρό

Απαντώντας, ο κ. Κάρδαρης σημείωσε πως οι αυξήσεις που έχουν γίνει είναι συνολικά χαμηλότερες από τις αυξήσεις σε άλλες γραμμές, επισημαίνοντας πως είναι δικαιολογημένες αυξήσεις, καθώς μέχρι πριν ένα χρόνο, τα καύσιμα είχαν συμμετοχή της τάξης του 30% στο λειτουργικό κόστος των πλοίων και πλέον έχουν 80%.

“Οι αυξήσεις είναι δικαιολογημένες. Σκεφτήκαμε κι άλλη αύξηση τον τελευταίο καιρό και προσπαθούμε, με νύχια και με δόντια, να μη γίνει αυτή, επιδοτώντας από την παρουσία του άλλου πλοίου μας στις Κυκλάδες. Απ’ ό,τι βλέπω θα το αποφύγουμε. Δεν νομίζω ότι θα επηρεάσει αυτόν που θέλει να έρθει στο νησί, αν υπάρχει αύξηση κάποιων ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Κάρδαρης. Αυτή την φορά τουλάχιστον ο δήμαρχος κ Γαλατούμος αντέδρασε να του επισήμανε πως για μία πενταμελή οικογένεια, με αμάξι, μπορεί οι αυξήσεις αυτές, για παράδειγμα, να μην της επιτρέψουν να έχει δυο επιπλέον διανυκτερεύσεις σε κάποιο κατάλυμα στο νησί, κι έτσι να επιλεγεί κάποιος άλλος προορισμός”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ZANTE FERRIES

Ο πρόεδρος της Zante Ferries ρωτήθηκε και για το λόγο για τον οποίο η εταιρεία δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό του υπουργείου για τη μη επιδοτούμενη γραμμή, για το επόμενο καλοκαίρι αλλά και τα επόμενα τρία ακόμα όπως θα μπορούσε να την εξασφαλίσει, αλλά όπως σημείωσε: «Κρίναμε ότι δεν μας συνέφερε».

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να δρομολογήσει ταχύπλοο για το νησί. “Και ταχύπλοο θα θέλαμε να δρομολογήσουμε και άλλες σκέψεις κάνουμε, όμως οι καιροί μας αναγκάζουν να τις αναστέλλουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κάρδαρης.