Αλεξανδρούπολη: Τα 7.000 αυγά, οι Αμερικανοί πεζοναύτες, το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και η αλήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλεξανδρούπολη: Τα 7.000 αυγά, οι Αμερικανοί πεζοναύτες, το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και η αλήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Το χθεσινό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ για την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη, αναπαράχθηκε σήμερα από δεκάδες site της Αθήνας και όχι μόνο και αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης σήμερα στην πόλη και όλο τον Έβρο.

Κυρίως ο… εντυπωσιακός τίτλος που πολλές ιστοσελίδες χρησιμοποίησαν, δηλαδή: Αλεξανδρούπολη: Αμερικανοί στρατιώτες έφαγαν 7.000 αβγά”, ήταν αυτό που έκανε εντύπωση και επειδή δεχθήκαμε και εμείς ως Evros-news.gr πολλά τηλεφωνήματα από αθηναϊκά ΜΜΕ, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να επισημάνουμε κάποια πράγματα, για να καταλάβει και ο κόσμος τι ακριβώς συνέβη και ποια είναι η πραγματικότητα.

  • Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ για παρουσία περισσοτέρων από 1.000 Αμερικανών στρατιωτών, με το πολεμικό πλοίο USS Arlington του στρατού των ΗΠΑ που κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αφορά τα τέλη του περασμένου Μαίου. Δυο μήνες πριν δηλαδή.

  • Δεν έχει σχέση δηλαδή με το τελευταίο Αμερικανικό πλοίο που “έδεσε” στο λιμάνι, το θηριώδες μεταγωγικό “ARC Endurance”, το οποίο ήρθε στις αρχές Ιουλίου και αφού ξεφόρτωσε και φόρτωσε περίπου 2.000 στρατιωτικά οχήματα, απέπλευσε για τις ΗΠΑ. Σε αυτή την τελευταία διαδικασία, η εμπλεκόμενοι Αμερικανοί στρατιωτικοί ήταν περίπου 200 και αρκετοί είναι μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη μένοντας στο στρατόπεδο “Γιαννούλη”.
  • Οι δηλώσεις του πρώην Προέδρου των καταστημάτων καφέ-εστίασης Γιώργου Αλαβάντα που έχει στην παραλία το καφέ “Φίλιον” και του  Μιχάλη Αξελαρούδη από το εστιατόριο “Ζουράφα”, είχαν γίνει τον περασμένο Μάιο στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ της Αλεξανδρούπολης και απλά τα χρησιμοποίησαν στον ΣΚΑΪ για το χθεσινό ρεπορτάζ. Όπως και τα αποκλειστικά πλάνα του ίδιου καναλιού από την παρουσία του πολεμικού πλοίου “USS Arlington” και του μεταγωγικού “ARC Endurance” που ήρθε αρχές Ιουλίου.
  • Αντίθετα, οι δηλώσεις του Βλάση Σικλαφίδη που είναι ιδιοκτήτης του “Kelari Pro” όπου οι Αμερικανοί στρατιώτες το “πολιόρκησαν” κυριολεκτικά επειδή διαθέτει μοσχαρίσια κρέατα (rib eye, τις μπριζόλες Τομαχόκ, τα φιλέτα και τα μπέργκερ που τους… ξετρελαίνουν), όπως και του ιδιοκτήτη ταβέρνας Γιώργου Δαβή, ήταν χθεσινές και λήφθηκαν τηλεφωνικά.
  • Όσο για την… ατάκα του Γιώργου Αλαβάντα για τις 7.000 αυγά που χρησιμοποιούνταν για το πρωινό των πάνω από 1.000 Αμερικανών στρατιωτών που έβγαιναν για φαγητό στην πόλη, αλλά κυρίως για το ότι ” Δηλαδή ζορίζουμε τις κότες για την αυριανή ημέρα. Δεν έχουμε αβγά”, είναι από τις γνωστές υπερβολές που συνηθίζει ο κ.Αλαβάντας.

Τα υπόλοιπα ισχύουν και τα είχε άλλωστε αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Evros-news.gr στις 22 Μαίου με τίτλο: Αλεξανδρούπολη: Καλώς ήρθε το δολάριο – Γέμισε η πόλη με Αμερικανούς ναύτες του πλοίου “USS ARLINGTON”. Ότι δηλαδή κατέκλυσαν εστιατόρια, καφέ, τα εμπορικά καταστήματα επίσης δούλεψαν, ενώ το στούντιο τατουάζ της πόλης άνοιξε στις 9 το πρωί. Όπως ειπώθηκε στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ,  είχαν επικοινωνήσει από πριν με τον tattoo artist της περιοχής, ο οποίος άνοιξε και την Κυριακή προκειμένου να μπορέσει να τους εξυπηρετήσει! Ο ιδιοκτήτης στούντιο τατουάζ στην Αλεξανδρούπολη, Νίκος Κατσούλης, δήλωσε πως «μία εβδομάδα, καμιά δεκαριά μέρες πριν ξεκίνησαν να έρχονται σωρηδόν τα mail. Από τις 9 το πρωί, λες και ήμασταν φούρνος, ήταν απ’ έξω. Από πριν ακυρώσαμε την περίπτωση για τα μεγάλα τατουάζ. Τους είπαμε ότι θα κάνουμε μικρά, οπότε και εμείς επιλέγαμε, τους ενημερώναμε και αυτοί κάνανε από ένα μικρό. Αυτοί γυρνάνε όλο τον κόσμο, οπότε τα τατουάζ είναι καθοριστικά στο να έχουν μία ανάμνηση όταν μεγαλώσουν, να λένε ότι πέρασαν από την Ελλάδα και έκαναν αυτό το τατουάζ».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Αλάβαντα, ιδιοκτήτη καφέ της παραλιακής, ο οποίος είπε ότι ακόμα και οι κότες κατάλαβαν πως η πόλη γέμισε. «Ακόμα και οι κότες το κατάλαβαν. Χθες 1.500 άτομα έτρωγαν πρωινό στην Αλεξανδρούπολη που τρώνε για πρωινό αυγά, λουκάνικα και μπέικον. Χθες χρειάστηκαν 6.000-7.000 αβγά. Δηλαδή ζορίζουμε τις κότες για την αυριανή ημέρα. Δεν έχουμε αβγά».

Ο ιδιοκτήτης του “Kelari Pro” παρουσίασε με

σοβαρότητα την σωστή διάσταση των πραγμάτων

Αυτός που έδωσε την σωστή διάσταση των πραγμάτων και αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν πριν από περίπου δυο μήνες, ήταν ο Βλάσης Σικλαφίδης, ιδιοκτήτης του πολύ γνωστού εστιατορίου της πόλης “Kelari Pro” και μάλιστα το έκανε δυο φορές. Τόσο στο χθεσινό ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων, όπου τηλεφωνικά δήλωσε πως οι Αμερικανοί πεζοναύτες έμειναν κατάπληκτοι από την ποιότητα και τις τιμές του θρακιώτικου φαγητού. “Είχαν ξετρελαθεί. Μας έλεγαν συνέχεια ότι δεν έχουν φάει ωραιότερο κρέας. Έχουν γυρίσει πόσες πόλεις και έρχονται εδώ και μας λένε τι κρέας είναι αυτό. Ειδικά για τα τοπικά τα κρέατα, τα φιλέτα μας. Και για τις τιμές που βλέπουν, λένε “are you sure”, είναι σίγουρο ότι έχει αυτή την τιμή; Λέω ναι. Και τους φαίνεται απίστευτο, εξαιρετικό και νόστιμο και το value for money γι’ αυτούς είναι πολύ τίμιο».

Μάλιστα ο κ.Σικλαφίδης μίλησε σήμερα το πρωί και στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σήμερα” με την Μαρία Αναστασοπούλου, παρουσία στο στούντιο και της Εβρίτισσας δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή που κατάγεται από το Διδυμότειχο, και έβαλε στην σωστή διάσταση τα πράγματα για την παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Έτσι έχουν λοιπόν τα πράγματα, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις ότι και πρόσφατα με την παρουσία του Αμερικανικού μεταγωγικού πλοίου “EDURANCE” έγινε ο… καλός χαμός (γιατί θετικό οικονομικά ήταν για την περιοχή) που υπήρξε τέλη Μαίου με πάνω από 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες. Και φυσικά, ότι δεν… υπάρχουν αυγά στην Αλεξανδρούπολη γιατί τα έφαγαν όλα οι πεζοναύτες.

 

Αφήστε το σχόλιό σας