Τα προβλήματα των Συνοριοφυλάκων έθεσε εμφατικά σε πολιτική και φυσική ηγεσία η Ένωση Συνοριοφυλάκων ΈΒρου

Τα προβλήματα των Συνοριοφυλάκων έθεσε εμφατικά σε πολιτική και φυσική ηγεσία η Ένωση Συνοριοφυλάκων ΈΒρου

Διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα είχε την Τετάρτη 06-07-2022 με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και την Πέμπτη 07-07-2022 με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου, αντιπροσωπεία της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου.

Την αποτελούσαν ο Πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής και ο Ταμίας Αντώνης Παρασκευούδης και όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

“Στα πλαίσια των συναντήσεων, οι οποίες έγιναν έπειτα από σχετικό αίτημά μας, τέθηκαν τα κυριότερα
ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιώνμας και παραδόθηκε τόσο στην Φυσική όσο και στην Πολιτική Ηγεσία αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις μας.
 Συγκεκριμένα, εξήραμε την πρόοδο στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια αλλά παράλληλα σημειώσαμε εξειδικευμένες ελλείψεις σε ειδικού τύπου φορτηγών οχημάτων περισυλλογής, theromovan τύπου τζιπ με θερμικές κάμερες μεγάλης εμβέλειας καθώς και θερμικές κάμερες και drones για την αποτελεσματικότερη επιτήρηση των συνόρων .

 Σημειώσαμε τα υπηρεσιακά ζητήματα που προκύπτουν από την καθημερινή επιχειρησιακή εφαρμογή του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης των Συνόρων και αιτηθήκαμε την αναθεώρηση του μνημονίου συνεργασίας Ελληνικής Αστυνομίας – Ενόπλων Δυνάμεων.
 Επισημάναμε τις ελλείψεις σε αξιωματικούς, την αποδυνάμωση σε ανακριτικούς υπαλλήλους των Τ.Σ.Φ. με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία αυτών.
 Τονίσαμε για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα εξεύρεσης οριστικής λύσης στην παραμονή των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ».
 Αναδείξαμε την αναγκαιότητα κατασκευής νέων κτιρίων – υποδομών των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης ή αναπαλαίωση των παλαιών υποδομών.
 Τέλος, αναλύσαμε θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων.
Στο πλαίσιο της ειλικρινούς συζήτησης επιβεβαιώσαμε το κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης με την Ηγεσία με γνώμονα, την διατήρηση του αισθήματος της ασφάλειας της κοινωνίας και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, δίνοντας την υπόσχεση για την περαιτέρω μελλοντική συνεργασία μας”.