Άγονος ο διαγωνισμός σιταριού της “ΕΝΩΣΗΣ” Ορεστιάδας – Κρίθηκαν ασύμφορες οι τιμές που δόθηκαν

Άγονος ο διαγωνισμός σιταριού της “ΕΝΩΣΗΣ” Ορεστιάδας – Κρίθηκαν ασύμφορες οι τιμές που δόθηκαν

 

Άγονος κηρύχθηκε από την διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών η “ΕΝΩΣΗ” Ορεστιάδας, ο διαγωνισμός για το σιτάρι που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στα γραφεία του.

Οι προσφορές που κατέθεσαν τέσσερις Ελληνικές εμπορικές εταιρείες σε φάκελο με κλειστή προσφορά για να αγοράσουν το συνεταιριστικό προϊόν και συγκεκριμένα τους 22.000 τόνους σκληρού και τους 1.500 τόνους μαλακού σίτου φετινής εσοδείας, κρίθηκαν ασύμφορες από τον Πρόεδρο Λάμπη Κουμπρίδη και τους συνεργάτες του στην διοίκηση. Γιατί οι τιμές ήταν 42 και 43 λεπτά το κιλό και φυσικά δεν ικανοποίησαν σε καμιά των περιπτώσεων τους διοικούντες τον Συνεταιρισμό, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος. Για το μαλακό οι προσφορές δεν ξεπέρασαν τα 32 λεπτά το κιλό.

ΙΔΟΥ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΜΠΗ ΚΟΥΜΠΡΙΔΗ

Οι διοικούντες της “ΕΝΩΣΗΣ” Ορεστιάδας δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στα κερδοσκοπικά παιχνίδια των χονδρεμπόρων, αφού μοναδικός τους γνώμονας είναι το καλό των αγροτών μελών τους και πως θα εξασφαλιστεί μία τιμή η οποία τουλάχιστον να καλύπτει το πολύ αυξημένο κόστος καλλιέργειας της φετινής χρονιάς.