Επιστρέφει στο Διδυμότειχο η χρυσή προτομή του Σεπτίμιου Σεβήρου, αλλά μόνο για 5 χρόνια

Επιστρέφει στο Διδυμότειχο η χρυσή προτομή του Σεπτίμιου Σεβήρου, αλλά μόνο για 5 χρόνια

Επιστροφή της χρυσής προτομής του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου από το Μουσείο της Κομοτηνής αλλά μόνο για 5 χρόνια, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου.

Αυτό έγινε μέσα από τις ανακοινώσεις του στο περίφημα “επεισοδιακό” δημοτικό συμβούλιο, ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας αναφέρθηκε στην επιθυμία της Υπουργού γι’ αυτό και με αφορμή κάποιες εργασίας που γίνονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της ΚΟμοτηνής, η προτομή (η προθήκη της οποίας βρίσκεται στο Διδυμότειχο)  περιμένει να την κοσμήσει. Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Μενδώνη αντί εγκαινίων στο Βυζαντινό Μουσείο, πρόκειται να διοργανωθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση με ανθρώπους της Τέχνης δίνοντας  μια διαφορετική διάσταση στην ύπαρξη του Μουσείου στην περιοχή.

Το “προβληματικό” Κλειστό «Κ. Γκατσιούδης»

Ένα από τα θέματα που ομόφωνα ψηφίσθηκαν στην συνεδρίαση, αφορούσε την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου “Ευγένιος Ευγενίδης” στον ΓΑΣ Σπάρτακος για την διεξαγωγή των σχετικών προπονήσεων.

«Δίνουμε μια προσωρινή λύση ώστε να ασχοληθούν τα παιδιά με τα αθλήματα τους», τόνισε ο κ .Χατζηγιάννογλου προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο με την ρευματοδότηση του κλειστού «Κ. Γκατσιούδης»,  ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς να ρευματοδοτηθεί κάτι που αναλαμβάνει οικονομικά το «Ευγενίδειο» Πολιτιστικό Κέντρο.

Μέχρι τότε οι προπονήσεις όπως είπε θα γίνονται χωρίς ρεύμα με το φως της ημέρας ή στο γυμναστήριο του ΕΠΑΛ , εκτός αν βρεθεί μια προσωρινή λύση για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες όπως με την πρόσφατη αθλητική διοργάνωση παρουσία του δημοφιλούς καλαθοσφαιριστή  Παναγιώτη Γιαννάκη.

Μείωση κατά 50% στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το προσωπικό του Δήμου Διδυμοτείχου τα τελευταία 12 χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηγιάννογλου κατά την διάρκεια της θητείας του κ. Πατσιουρόδη  υπήρξε μείωση κατά 35 άτομα είτε από φυσική απουσία, είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω κινητικότητας. Στην θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής η δύναμη του προσωπικού του Δήμου μειώθηκε κατά 16 άτομα.

Αν και οι οργανικές θέσεις του δήμου είναι 160 χωρίς ποτέ να έχει τόσες ο δήμος, την τελευταία 12ετια υπήρξε μείωση περίπου στο 50%, αφού από τα 110 άτομα, σήμερα, μόνο 60 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων εργάζονται σε αυτόν.

«Υπολειτουργούμε τόνισε, φθάσαμε στα όρια να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του Δήμου»  και αυτό όπως διευκρίνισε δεν πρόκειται να διορθωθεί εάν δεν γίνουν νέες προκηρύξεις.

«Αν δεν έρθουν τα κοινωφελή του ΟΑΕΔ δεν υπάρχουν άνθρωποι για το πράσινο. Εάν   δεν έχουμε 5 -6 εθελοντές δεν μπορούν να βγουν τα δρομολόγια της καθαριότητας,΄» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αδυναμία δήμου για σίτιση σπουδαστών Νοσηλευτικής

Ο κ. Χατζηγιάννογλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με την μη σίτιση φοιτητών της  Νοσηλευτικής το τελευταίο δεκαπενθήμερο, τονίζοντας πως το θέμα ετέθη στην αρμόδια διεύθυνση του ΔΙΠΑΕ παρ΄ όλα αυτά δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε κάτι, γι’ αυτό και η λέσχη είναι κλειστή.

«Αν είχαμε σύμβαση με κάποιον προμηθευτή ίσως να μπορούσαμε να το κάνουμε εμείς, όμως αδυνατούμε» κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας