Τυχερό: Έντονες προσβολές από σκουλήκι, σε αγροτικές εκτάσεις – Επίσκεψη Δελησταμάτη, οδηγίες της ΔΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τυχερό: Έντονες προσβολές από σκουλήκι, σε αγροτικές εκτάσεις – Επίσκεψη Δελησταμάτη, οδηγίες της ΔΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονες προσβολές από σκουλήκι, δέχονται ορισμένες αγροτικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής του Τυχερού μέχρι στιγμής.

Μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα από τους αγρότες, ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τυχερού Δημήτρη Δαρούση ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜΘ Βασίλης Δελησταμάτης, που άμεσα χθες το πρωί μαζί με Κλιμάκιο γεωπόνων της Περιφέρειας επισκέφτηκαν όλοι μαζί τις περιοχές που αντιμετωπίζουν μέχρι στιγμής πρόβλημα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εκεί διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης και από την ΔΑΟΚ Έβρου εκδίθηκε δελτίο Τύπου με οδηγίες προς τους αγρότες της περιοχής.
Παράλληλα ελήφθησαν δείγματα και ήδη έχουν σταλεί σε ειδικό εργαστήριο.
Επίσης την περιοχή επισκέφτηκε και Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.
Ο κ.Δαρούσης επεσήμανε χαρακτηριστικά για την συγκεκριμένη εξέλιξη:
“Ευχαριστώ θερμά την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βασίλη Δελησταμάτη, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο Τυχερό για έλεγχο της κατάστασης και του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί”.
ΔΑΟΚ: «ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΥΧΕΡΟΥ»
Μετά από επίσκεψη κλιμάκιου γεωπόνων του τμήματος ΠΦΕ της ΔΑΟΚ Έβρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12/7/22, στην ευρύτερη αγροτική περιοχή Τυχερού, διαπιστώθηκε, έντονη εντομολογική προσβολή από προνύμφες Λεπιδόπτερων, της οικογένειας Crambidae, σε ορισμένες τοποθεσίες.
αγροτεμάχια
Λόγω του μεγάλου πληθυσμού και της ταχύτατης εξάπλωσης του, συστήνεται ο καθημερινός έλεγχος των αγροτεμαχίων από τους αγρότες, για πιθανές προσβολές των καλλιεργειών τους.
Σε περίπτωση ύπαρξης προσβολών προτείνεται ο άμεσος ψεκασμός σε όλα τα αγροτεμάχια της εν λόγω περιοχής, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα για την αντίστοιχη καλλιέργεια”.