Σουφλί: Εγκρίθηκε η αποκατάσταση-επανάχρηση του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς με 1,75 εκατ. ευρώ

Σουφλί: Εγκρίθηκε η αποκατάσταση-επανάχρηση του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς με 1,75 εκατ. ευρώ

Άλλη μια σημαντική χρηματοδότηση ύψους 1.750.000 ευρώ, εξασφάλισε ο δήμος Σουφλίου, που μάλιστα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά την Δημοτική Αγορά.

Η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, ξεκίνησε τις απαραίτητες μελέτες για την αποκατάσταση της παρατημένης επί χρόνια Δημοτικής Αγοράς από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Πουλιλιού (όπως και τα πάτα σχεδόν στο Σουφλί και όλη την περιοχή του) και πέτυχε να εγκριθεί η χρηματοδότηση των έργων που κατέθεσε με την συγκεκριμένη μελέτη. Έτσι θα μπορέσει να γίνει και πάλι λειτουργική και να χρησιμοποιείται για να καλύπτει ανάγκες που προκύπτουν.

Η ανακοίνωση του δήμου Σουφλίου αναφέρει:

Εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε η μελέτη του Δήμου Σουφλίου  με τίτλο «Αποκατάσταση- Επανάχρηση του Κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς Σουφλίου», συνολικού ποσού 1.750.000€.

Η μελέτη κατατέθηκε στην Πρόσκληση του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούσε «Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του Δημόσιου Χώρου» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης για δράσεις που είναι ενταγμένες στο πυλώνα  1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στην μελέτη που χρηματοδοτήθηκε και αφορά το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς Σουφλίου προβλέπονται εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση- ανακαίνιση και αναβάθμιση του κτηριακού αποθέματος και του περιβάλλοντα χώρου για να παραδοθεί στους πολίτες προς χρήση.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται:

1.Ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.(Θερμοπρόσοψη, ενεργειακά κουφώματα, ανακατασκευή της στέγης)

2.Προσβασιμότητα Α.Μ.Ε.Α σε όλα τα επίπεδα.(ράμπες, αναβατόρια)

3.Νέες Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

4.Εργασίες εσωτερικών επιδιορθώσεων, χρωματισμών κλπ

  1. Εργασίες περιβάλλοντα χώρου όπως δάπεδα, φυτεύσεις κλπ

Η Δημοτική Αρχή στοχεύει  στη δημιουργία ενός χώρου εμπορικών – πολιτιστικών χρήσεων ειδικά διαμορφωμένο στο σύνολο του, πλήρως λειτουργικό, ενεργειακά θωρακισμένο, ανεμπόδιστα προσβάσιμο από ανθρώπους ΑΜΕΑ, ώστε  η επανάχρηση του να μπορεί να γίνει από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Οι χρηματοδοτήσεις δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε ο Δήμος Σουφλίου να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που προσφέρεται για την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των Δημοτών.

Ταυτόχρονα ο προγραμματισμός για την αποκατάσταση και αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων υποδομών του Δήμου, που επί μία δεκαετία είχαν απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους συνεχίζεται  μεθοδικά”.

Σίγουρα πρόκειται για άλλη μια σημαντική χρηματοδότηση που κατάφεραν να πετύχουν ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος και οι συνεργάτες του, αφού αποδεικνύεται ότι κινούνται μεθοδικά προγραμματισμένα, καταθέτουν συγκεκριμένες μελέτες επίλυσης χρόνιων προβλημάτων και πετυχαίνουν διεκδικώντας δυναμικά, να φέρνουν έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο. Έτσι, η στασιμότητα και ο οπισθοδρόμηση των προηγούμενων ετών με την διοίκηση Πουλιλιού, δίνει την θέση της σε βελτίωση της καθημερινότητας και επίλυση ζητημάτων που είχαν αφεθεί στην τύχη τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*