Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Έβρου: Καμιά αποκατάσταση και αποζημίωση στην Ορεστιάδα, για τις ζημιές απ’ την κακοκαιρία

Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Έβρου: Καμιά αποκατάσταση και αποζημίωση στην Ορεστιάδα, για τις ζημιές απ’ την κακοκαιρία

Με ανακοίνωση της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ Έβρου αναφέρεται στο θέμα με τις ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή της Ορεστιάδας, από την κακοκαιρία στις 11-13 Ιουνίου.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται και καταγγέλεται, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, δεν υπήρξε καμιά αποκατάσταση των ζημιών ούτε και αποζημίωση των κατοίκων:

Κατά το διάστημα 11-13 Ιουνίου 2022, η κακοκαιρία «GENESIS» που έπληξε την περιοχή της Ορεστιάδας και ειδικότερα τις κοινότητες Λεπτής και Νεοχωρίου, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο σύνολο των περιουσιών και εγκαταστάσεων των κατοίκων της περιοχής.
Παρά τις επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την καταγραφή, αποκατάσταση και αποζημίωση των πολιτών που επλήγησαν και σχεδόν ένα μήνα μετά τις καταστροφές δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο εμπαιγμός εκ μέρους της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού στο σύνολό του είναι πασιφανής. Ακόμη και σήμερα αρκούνται σε προφορικές διαβεβαιώσεις προς τους πληγέντες κατοίκους προς
αποκατάσταση των ζημιών τους, καλώντας τους μάλιστα να φυλάξουν τα αποδεικτικά στοιχεία προς επιβεβαίωση των καταστροφών που υπέστησαν!!
Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. Έβρου, τηρώντας στάση υπευθυνότητας έναντι του κοινωνικού συνόλου, καταδικάζουμε απερίφραστα την ολιγωρία της κυβέρνησης και όλων αρμοδίων αρχών, που εν μέσω της καλλιεργητικής περιόδου και του Καλοκαιριού αδρανούν σε βάρος των πληγέντων πολιτών.
Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες που επλήγησαν, ότι παρακολουθούμε το θέμα, με σκοπό να δοθούν άμεσες λύσεις προς ελάφρυνση των αγροτών, των επαγγελματιών και όλων των κατοίκων των πληγέντων περιοχών.
Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. Έβρου, θεωρούμε πολύ σημαντικό την ανάδειξη αυτού του ζητήματος. Για αυτό το λόγο έπειτα από πρόταση μας, κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό, μέσω του αρμόδιου βουλευτή του κόμματος.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα αυτό”.