Διδυμότειχο: Σε απόγνωση οι κάτοικοι χωριών απ’ τις καταστροφές αγριογούρουνων στις καλλιέργειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Σε απόγνωση οι κάτοικοι χωριών απ’ τις καταστροφές αγριογούρουνων στις καλλιέργειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες προκαλούν αγέλες αγριογούρουνων που κάνουν επιδρομές στις περιοχές του δήμου Διδυμοτείχου και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο στα χωριά Βρυσικά, Ασπρονέρι, Ασβεστάδες, Παλιούρι, Κυανή, αφού έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στην περιοχή και το κυνήγι δεν κατάφερε να τα περιορίσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Γι’ αυτό οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση στον δήμο Διδυμοτείχου, στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στο Δασαρχείο Διδυμοτείχου, να βρεθεί κάποια λύση στο εξαιρετικά σοβαρό αυτό πρόβλημα που καταστρέφει τις καλλιέργειες ηλίανθου και όχι μόνο.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

“Το Δασαρχείο Διδυμοτείχου, η Περιφέρεια, ο δήμος Διδυμοτείχου, όποιος μπορεί να κάνει κάτι, πρέπει να επέμβει άμεσα. Δεν αντέχουμε άλλο. Σε λίγο θα μπαίνουν και μέσα στα σπίτια μας. Ας δώσουν ειδικές άδειες μόνο για κάποιες περιοχές, ας οργανώσουν δράσεις εξόντωσης, αλλά κάτι πρέπει να γίνει άμεσα”, λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι όλων αυτών των χωριών που κυριολεκτικά είναι έξαλλοι με τις καταστροφές απ’ τις αγέλες των αγριογούρουνων.