Τουρκία: Τεράστιες καταστροφές απ’ το σκουλήκι και συναγερμός στις περιοχές απέναντι απ’ τον Έβρο

Τουρκία: Τεράστιες καταστροφές απ’ το σκουλήκι και συναγερμός στις περιοχές απέναντι απ’ τον Έβρο

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη ανησυχία και κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του νομού Έβρου, για το σκουλήκι που εμφανίστηκε και έχει πλήξει τις καλλιέργειες σε πολλά σημεία του νομού.

Μάλιστα τόσο η ΔΑΟΚ της Αλεξανδρούπολης όσο και αυτή της Ορεστιάδας, μετά την επιτόπου αυτοψία και καταγραφή της κατάστασης από τους γεωπόνους, εξέδωσαν ανακοινώσεις και έδωσαν οδηγίες στους αγρότες για άμεσους ψεκασμούς με τα φυτοφάρμακα που έχουν προταθεί, μόλις διαπιστώσουν πρόβλημα στις καλλιέργειες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Τυχερό: Έντονες προσβολές από σκουλήκι, σε αγροτικές εκτάσεις – Επίσκεψη Δελησταμάτη, οδηγίες της ΔΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κατάσταση πάντως στην γειτονική Τουρκία και συγκεκριμένα στις απέναντι από το νομό Έβρου περιοχές είναι πολύ χειρότερη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών τουρκικών ΜΜΕ, υπάρχουν τεράστιες καταστροφές από το συγκεκριμένο σκουλήκι, έχει σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Τούρκους αγρότες και έχουν ξεκινήσει συνεχείς ψεκασμοί όχι μόνο ιδιωτικά, αλλά και εναέριοι από τις κρατικές υπηρεσίες για αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρόβλημα με το σκουλήκι στις καλλιέργειες επεκτείνεται σε όλο τον Έβρο