Βαρύ πένθος για τον συντοπίτη μας ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη – Έχασε τον πατέρα του

Βαρύ πένθος για τον συντοπίτη μας ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη – Έχασε τον πατέρα του

Δύσκολες ώρες και βαρύ πένθος για τον αγαπημένο συντοπίτη μας ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη, που έχασε χθες τον πατέρα του Γιάννη, ο οποίος “έφυγε” από την ζωή πλήρης ημερών χθες Κυριακή 17 Ιουλίου, σε ηλικία 93 χρόνων.

Ο καταξιωμένος Εβρίτης ηθοποιός (από το Σπήλαιο Ορεστιάδας), είχε κοντά του στην Αθήνα τους γονείς του, αλλά πάντα φρόντιζε να κάνει πράξη την  επιθυμία τους και τα καλοκαίρια να τους φέρνει στην γενέτειρα τους, το Σπήλαιο Τριγώνου, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους αυτό δεν ήταν τόσο εύκολο.

Άλλωστε ήταν πολύ περήφανος για τους γονείς του και σε όλες τις συνεντεύξεις του αναφερόμενος στον δύσκολο τρόπο που γεννήθηκε, λέει:

“Είμαι ο περήφανος γιος μιας καθαρίστριας και ενός κηπουρού και το λέω για τότε που είπαν -όταν μπήκα στην πολιτική – ότι είμαι από πλούσια οικογένεια.

Οι γονείς μου ήταν 14 χρόνια παντρεμένοι δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί, ο πατέρας μου ήταν αγρότης και πεταλωτής. Πήγαν στη Γερμανία ως μετανάστες. Δεν τα κατάφεραν ούτε εκεί με τους Γερμανούς γιατρούς να κάνουν παιδί. Γύρισαν Ελλάδα. Η μητέρα μου 32 χρονών. Της είπαν δεν πρόκειται να κάνεις παιδί. Η μητέρα μου ήταν καθαρίστρια.  Οι φίλες της μητέρας μου της είπαν για την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Πήγε στο μοναστήρι και έκανε τάμα. Ένα τάμα μεγάλης ψυχικής οδύνης. Δεν έπιασε πάλι παιδί. Ώσπου ξαφνικά η μαμά μου άρχισε να φουσκώνει. Της είπαν δεν είσαι έγκυος. Όταν κατάλαβαν τελικά ότι είναι έγκυος, οι γιατροί τα έχασαν. Γεννήθηκα με καισαρική. Η μητέρα μου πιστεύει ότι γεννήθηκα έτσι για να μην πουν ότι είμαι υιοθετημένος”.

Όπως έγραψε ο Σταύρος Παπαθανάκης στο voreasmagazine (από εκεί και η φωτογραφία), η κηδεία του Γιάννη Χαραλαμπίδη θα γίνει αύριο Τρίτη, 19 Ιουλίου, στα νεκροταφεία του Ζωγράφου στην Αθήνα. Όμως επειδή η επιθυμία του πατέρα του ήταν ο τάφος του να είναι στο Σπήλαιο Ορεστιάδας, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο Ρένος θα φροντίσει να την ικανοποιήσει.

Το Evros-news.gr εκφράζει θερμά συλλυπητήρια από καρδιάς στον αγαπημένο συντοπίτη μας ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη για την απώλεια του πατέρα του και στην μητέρα του Ευαγγελία για τον χαμό του συζύγου της.