Αλεξανδρούπολη: Ιδιωτική εταιρεία… παραμονεύει έτοιμη, αν απορριφθεί η αγορά της Τράπεζας Ελλάδας απ’ το δημοτικό συμβούλιο

Αλεξανδρούπολη: Ιδιωτική εταιρεία… παραμονεύει έτοιμη, αν απορριφθεί η αγορά της Τράπεζας Ελλάδας απ’ το δημοτικό συμβούλιο

Πανηγυρική επιβεβαίωση του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ρεπορτάζ που παρουσίασε το Evros-news.gr στις 8 Ιουνίου για την πρόθεση του δήμου Αλεξανδρούπολης να προχωρήσει στην αγορά του ιστορικού και παραδοσιακού κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος στην παραλιακή οδό, είχαμε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έφερε το θέμα αυτό στην συνεδρίαση, ζητώντας να εγκριθεί από τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων όπως απαιτείται, ώστε να προχωρήσει ο δήμος στην εκδήλωση πρόθεσης απόκτησης του συγκεκριμένου μεγάλης εμπορική αξίας ακινήτου, αντί του ποσού του 1.410.00 ευρώ (σε 4 ετήσιες δόσεις των 350.000 ευρώ), με σκοπό να το μετατρέψει σε Πολιτιστικό Πολύκεντρο. Αυτά είναι τα χρήματα που ζητάει η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, με επίσημο έγγραφο που του έστειλε την περασμένη Παρασκευή. Ζήτησε μάλιστα να σταλεί στο Διοικητικό της Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή, η απόφαση αποδοχής της συγκεκριμένης πρότασης, αφού διαφορετικά το θέμα τα μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο λόγω της έλλειψης συνεδριάσεων του Δ.Σ εξαιτίας της καλοκαιρινής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Ο δήμος αγοράζει το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος που έκλεισε, για Πολιτιστικό Πολύκεντρο

Για το συγκεκριμένο κτίριο, συνολικού εμβαδού 1.000 τετραγωνικών μέτρων με δυνατότητα δόμησης άλλων 1.000 τετραγωνικών, που βρίσκεται σε ένα εμφατικό σημείο της πόλης, έχουν ενδιαφερθεί τόσο ο Στρατός, όσο και η Περιφέρεια, όπως ενημέρωσε χθες ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης.

Επεσήμανε ότι η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος δίνει προτεραιότητα στον δήμο Αλεξανδρούπολης, αφού αυτή είναι η τακτική της και τόνισε πως το ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ είναι πολύ συμφέρουσα τιμή, αφού σύμφωνα με αντικειμενικές εκτιμήσεις θα μπορούσε να πουληθεί στην ελεύθερη αγορά για πολύ περισσότερα. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από ιδιωτικές εταιρείες που αντιπροσωπεύουν μεγάλα brands που δραστηριοποιούνται ήδη επιχειρηματικά στην πόλη και αν δεν ληφθεί απόφαση ελλοχεύει ο κίνδυνος το συγκεκριμένο κτίριο τελικά να καταλήξει σε κάποια εξ αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, μια κορυφαία εταιρεία με πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, που ήδη δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, σχεδόν… παραμονεύει έτοιμη να απορρίψει το δημοτικό συμβούλιο την αγορά, για να κάνει πρόταση στην Τράπεζα της Ελλάδος για να το αγοράσει. Σε διπλάσια τιμή μάλιστα και συγκεκριμένα κοντά στα 3 εκατ. ευρώ αφού το θεωρεί ακίνητο “φιλέτο” στο καλύτερο σημείο της πόλης. 

Οι άνθρωποι της μάλιστα παρακολουθούσαν με πολύ ενδιαφέρον την ζωντανή μετάδοση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου (δεν αποκλείεται να είχαν και κάποιον μέσα στην αίθουσα), όπου μάλλον… έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση με όσα διαδραματίστηκαν. Γιατί υπήρξαν οι γνωστές… κοκορομαχίες και οι αντιπολιτευτικές εμμονές ορισμένων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι αντέδρασαν στο γεγονός ότι ήρθε για συζήτηση το θέμα ως έκτακτο. Ζητούσαν μάλιστα μετ’ επιτάσεως να αποσυρθεί και να συζητηθεί μονοθεματικά σε άλλο δημοτικό συμβούλιο. Όταν ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης επεσήμανε την αναγκαιότητα να παρθεί απόφαση έως την Τετάρτη και να σταλεί στην Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να μπει ως θέμα στο τελευταίο Δ.Σ της πριν τις καλοκαιρινές διακοπές που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή, τελικά αποφασίστηκε το εξής:

Θα γίνει νέο δημοτικό συμβούλιο αύριο Τετάρτη, στις 13.30′, με μοναδικό θέμα την λήψη απόφασης των 2/3 του δημοτικού συμβουλίου για την αγορά από τον δήμο του συγκεκριμένου κτιρίου που στέγαζε έως πρόσφατα την Τράπεζα της Ελλάδος που έκλεισε και μετέφερε τις δραστηριότητες της στην Κομοτηνή. Μάλιστα θα γίνει… μικρό Δ.Σ, με την συμμετοχή δηλαδή δια ζώσης αλλά και με τηλεδιάσκεψη, για να εξασφαλιστεί ο αριθμός των 2/3 που απαιτείται.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΖΑΜΠΟΥΚΗ

Το φυσιολογικό ερώτημα είναι τι θα αλλάξει έως το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού το κτίριο είναι δεδομένο, το ποσό του 1.410.000 ευρώ επίσης. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” δια της Νίκης Δραμανίδου, από χθες άλλωστε έδειξε πως έχει πάρα πολλές ενστάσεις. Επίσης, αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ζαμπούκη και νυν ανεξάρτητοι, ο Δημήτρης Κολιός με τον Γιώργο Κυζιρίδη, οι οποίοι επειδή δεν μπορούν να… χωνέψουν την διαγραφή τους, εκτίθενται συνέχεια αντιδρώντας ( ο Κολιός και ουρλιάζοντας μερικές στιγμές και θυμίζοντας εποχές που έλεγε και έκανε τα ίδια και παλαιότερες εποχές που ήταν δημοτικός σύμβουλος) με μια στείρα αντιπολιτευτική διάθεση και απορρίπτουν κάθε πρόταση της δημοτικής αρχής, στην οποία ανήκαν σε αμειβόμενες θέσεις τα προηγούμενα χρόνια. 

Όσο για τον Βαγγέλη Μυτιληνό που κάποια στιγμή είπε να συζητηθεί το θέμα άλλη ημέρα και μπορεί να περάσει ομόφωνα, αμέσως μετά την λήξη του δημοτικού συμβουλίου ο “συνεταίρος” του στην αυτοδιοικητική σύμπραξη… Παυλάρας Μιχαηλίδης που δεν βρισκόταν στην αίθουσα, εξέδωσε ανακοίνωσε που ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και διατύπωσε εντελώς διαφορετική άποψη. Ζητάει να δοθεί προτεραιότητα στην αγορά του κτιρίου των Δικαστηρίων ή των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ (μια ζωή μπερδεμένα τα έχει στο μυαλό του το συγκεκριμένο… ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΙΠΟΤΑ) και για το συγκεκριμένο αναφέρει: “Σε ότι αφορά το ενδιαφέρον του δήμου για την απόκτηση του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδος, οφείλει να εκδηλωθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω μακροχρόνιας και χρηματοδοτικής μίσθωσης για 99 έτη”. Ας συνεννοηθούν με τον κ.Μυτιληνό πρώτα, γιατί δεν είναι εικόνα δύο-υποτίθεται-συνεργαζόμενων δημοτικών συμβούλων.

Εν κατακλείδι, οι άνθρωποι των ιδιωτικών εταιρειών που ενδιαφέρονται διακαώς για την απόκτηση του ακινήτου-“φιλέτο” της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος στην παραλιακή, είναι σίγουρο ότι θα περιμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Ελπίζοντας φυσικά να υπάρξει αρνητική απόφαση του, ώστε να… ανοίξει πλέον ο δρόμος γι’ αυτούς να κάνουν προτάσεις για την αγορά του αντί διπλάσιου τιμήματος από τα 1,4 εκατ. ευρώ.

Υ.Γ: Σε όλα αυτά πέρασε εντελώς απαρατήρητη η επιστολή του Δημήτρη Λαζόπουλου στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Καίσα (“συναγωνιστή” του προεκλογικά στην ίδια δημοτική παράταξη με την οποία εκέχθηκαν), ο οποίος δήλωσε ότι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ από την παράταξη της δημοτικής αρχής “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ”. Για τόσο… συνεπή στις απόψεις του δημοτικό σύμβουλο μιλάμε δηλαδή, που κάποια στιγμή υποστήριξε ότι θα παραιτηθεί εντελώς γιατί θα φύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*