Απογραφή 2021: Μείωση πληθυσμού σε όλους τους δήμους του Έβρου – Η μεγαλύτερη και η μικρότερη

Απογραφή 2021: Μείωση πληθυσμού σε όλους τους δήμους του Έβρου – Η μεγαλύτερη και η μικρότερη

-Ο δήμος Ορεστιάδας έχασε τους περισσότερους κατοίκους, πάνω από 6.000 σε σχέση με το 2011

-Ο δήμος Σαμοθράκης τους λιγότερους με 237 κατοίκους

Μείωση πληθυσμού στο νομό Έβρου συνολικά σε σχέση με το 2011 και στους πέντε δήμους του ξεχωριστά, έδειξε η απογραφή του 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), που όπως κάθε δέκα χρόνια, διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών.

Ο νομός Έβρου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, έχει μείωση πληθυσμού 9,5%, μεγαλύτερη κατά πολύ του μέσου όρου της Ελλάδας που είναι 3,5%, αλλά ακόμα και από τον μέσο όρο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που είναι 7,6%.

Όσον αφορά τους πέντε δήμους, αυτός της Ορεστιάδας εμφανίζει τεράστια μείωση που ανέρχεται σε 6.001  κατοίκους λιγότερους σε σχέση με το 2011, οι δήμοι Διδυμοτείχου (-3.332) και Σουφλίου (-3.157) ακολουθούν σχεδόν με τις ίδιες απώλειες και συγκεκριμένα πάνω από 3.000 άτομα, ενώ την μικρότερη μείωση με 237 λιγότερους κατοίκους έχει ο δήμος Σαμοθράκης.

Η απογραφή έγινε με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους. Η απογραφή αποτελεί διαχρονικά την πλέον σύνθετη και ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία, καθώς καλύπτει όλη την επικράτεια της χώρας (ηπειρωτική, νησιωτική, παραμεθόριες περιοχές) όπου υπάρχουν κάτοικοι.

Τα αποτελέσματα της απογραφής αποτελούν οδηγό για την άσκηση κατάλληλων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών και καλύπτουν μια σειρά από διεθνείς
υποχρεώσεις της χώρας.