Αλεξανδρούπολη: Εγκρίθηκε συντριπτικά η αγορά ή μακροχρόνια ενοικίαση του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδος στο δημοτικό συμβούλιο

Αλεξανδρούπολη: Εγκρίθηκε συντριπτικά η αγορά ή μακροχρόνια ενοικίαση του κτιρίου της Τράπεζας Ελλάδος στο δημοτικό συμβούλιο

Με συντριπτική πλειοψηφία τελικά το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, ενέκρινε την αγορά ή ενοικίαση για 99 χρόνια με ειδική συμφωνία, του κτιρίου της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία αποχώρησε απ’ την πόλη.

Τα 2/3 που απαιτούνταν για την συγκεκριμένη απόφαση ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να σταλεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος που θα συνεδριάσει την Παρασκευή για το θέμα, εξασφαλίστηκαν στην χθεσινή μεσημεριανή συνεδρίαση που έγινε με μοναδικό θέμα συζήτησης αυτό. Κι αυτό γιατί 31 σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ, 2 κατά και 2 απουσίαζαν από την ψηφοφορία στην εισήγηση για αγορά ή και μίσθωση. Υπέρ ψήφισε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης, αφού το συμβούλιο της Κοινότητας είχε γνωμοδοτήσει θετικά με συντριπτική επίσης πλειοψηφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Ιδιωτική εταιρεία… παραμονεύει έτοιμη, αν απορριφθεί η αγορά της Τράπεζας Ελλάδας απ’ το δημοτικό συμβούλιο

Το νέο στοιχείο που προέκυψε χθες, είναι ότι προστέθηκε το ενδεχόμενο εκμίσθωσης του κτιρίου-“φιλέτο” για 99 χρόνια, κάτι στο οποίο επέμεινε η αντιπολίτευση και αποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία συναίνεση και να ψηφιστεί. Επεσήμανε πάντως ότι η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος τον διαβεβαίωσε ότι ενδιαφέρεται μόνο για πώληση του κτιρίου, αντί 1.410.000 ευρώ στον δήμο Αλεξανδρούπολης και όχι για ενοικίαση. Επίσης, επανέλαβε ότι πρόκειται για μια σπουδαία ευκαιρία, ώστε ο δήμος να το αποκτήσει σε προνομιακή τιμή με βάση όσα ισχύουν στην Αλεξανδρούπολη και να το χρησιμοποιήσει ως “Μέγαρο Πολιτισμού”, ενώ μπορεί στη συνέχεια να εξεταστούν και άλλες χρήσεις.

Τελικά, ακόμα και οι κάθετα αντίθετοι στην αγορά του κτιρίου ή εκείνοι που πρότειναν την απόκτηση άλλων κτιρίων στην πόλη ή την αξιοποίηση υπαρχόντων, ψήφισαν υπέρ. Με εξαίρεση τους δυο συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που δια της Νίκης Δραμανίδου εξέφρασαν τα γνωστά… κομμουνιστικά και ζήτησαν να παραχωρηθεί δωρεάν από την Τράπεζα τη Ελλάδος. Έτσι, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και ο επικεφαλής της Βαγγέλης Λαμπάκης κατηγόρησε τον κ.Ζαμπούκη για τους χειρισμούς του, για… εν κρυπτώ συζητήσεις χωρίς ενημέρωση, τελικά υπερψήφισε την εισήγηση όπου προστέθηκε και η λύση της μακροχρόνιας εκμίσθωσης. Το ίδιο και η παράταξη του Βαγγέλη Μυτιληνού, ο οποίος επίσης εξέφρασε πολλές αντιρρήσεις.

Αποκορύφωμα… κωλοτούμπας ήταν η στάση του πρώην Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιού και του… ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΙΠΟΤΑ Παυλάρα Μιχαηλίδη. Αν και δήλωσαν κάθετα αντίθετοι στην αγορά του κτιρίου, ο κ.Κολιός μάλιστα δημιουργώντας άλλη μια φορά ένταση με τις γνωστές… εξυπνάδες του οι οποίες προέκυψαν από την στιγμή που έχασε την αμειβόμενη θέση του τέλη 2021, ψήφισαν υπέρ της αγοράς ή ενοικίασης του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*