Συμφωνία για την πώληση του σιταριού έκανε η “ΕΝΩΣΗ Ορεστιάδας – Δίνει περιθώρια επιλογών στους παραγωγούς

Συμφωνία για την πώληση του σιταριού έκανε η “ΕΝΩΣΗ Ορεστιάδας – Δίνει περιθώρια επιλογών στους παραγωγούς

Σε συμφωνία για την πώληση του σιταριού της φετινής σοδειάς, προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών “Η ΕΝΩΣΗ” Ορεστιάδας.

Όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της, η τιμή κλεισίματος για το σκληρό σιτάρι αυτή την στιγμή για όσους παραδώσουν τις ποσότητες τους , ορίζεται στα 0,43 €/kg συν ΦΠΑ.

Όσοι παραγωγοί όμως επιθυμούν να αφήσουν μέρος ή ολόκληρη την ποσότητά τους ανοιχτή, θα λάβουν προκαταβολή 0,20 €/kg και τους παρέχεται η δυνατότητα να κλείσουν τις ποσότητές τους μέχρι 27/01/2023.

Η διοίκηση του Α,.Σ.Δ “Η ΕΝΩΣΗ”, αν και αρχικά ακύρωσε ως άγονο τον διαγωνισμό που έκανε, γιατί κρίθηκαν ασύμφορες οι προσφορές, βλέποντας τις διεθνείς συγκυρίες να αλλάζουν ραγδαία και να προαναγγέλουν διεθνείς πτώσεις των τιμών και ομαλοποίηση της αγοράς, κινήθηκε άμεσα και συμφώνησε με την εταιρεία Μάρκου με τιμή παραγωγού 43 λεπτά+ΦΠΑ. Μετά την υπογραφή χθες στην Κωνσταντινούπολη της συμφωνίας Ρωσίας-Ουκρανίας για την εξαγωγή εκατομμυρίων τόνων ουκρανικών σιτηρών, οι τιμές διεθνής για το σιτάρι άρχισαν να κάνουν… βουτιά. Επίσης και στο χρηματιστήριο της Φότζια έγινε τις προηγούμενες ημέρες το ίδιο, ενώ οι πληροφορίες από τον Καναδά αναφέρουν πως και εκεί η παραγωγή σιτηρών αναμένεται ανεβασμένη.

Οπότε, η διοίκηση με επικεφαλής τον Πρόεδρο Λάμπη Κουμπρίδη, εξασφάλισε μια τιμή 43 λεπτών το κιλό για τους παραγωγούς, πολύ μεγαλύτερη φυσικά από πέρυσι, αλλά παράλληλα με την ειδική ρύθμιση επιτρέπει σε όσους δεν θέλουν να πουλήσουν τώρα σε αυτή την τιμή μέρος ή όλο την παραγωγή τους, να έχουν την δυνατότητα να το κάνουν αργότερα, με συγκεκριμένη διαδικασία.

Όσον αφορά το μαλακό σιτάρι και κριθάρι, η συμφωνία προβλέπει:

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*