Δαδιά: Εφιαλτική, η πιο δύσκολη νύχτα -Έρχονται οι υπουργοί Στυλιανίδης, Αμυράς – Ετοιμότητα για εκκένωση

Δαδιά: Εφιαλτική, η πιο δύσκολη νύχτα -Έρχονται οι υπουργοί Στυλιανίδης, Αμυράς – Ετοιμότητα για εκκένωση

Η πιο δύσκολη νύχτα και συγχρόνως εφιαλτική αναμένεται να είναι η αποψινή για την Δαδιά Σουφλίου, αφού η φωτιά που ξεκίνησε απόγευμα Πέμπτης από την Λύρα, όχι μόνο καίει ανεξέλεγκτα, αλλά απειλεί και το χωριό της Δαδιάς.

Ήδη έχουν καεί οι γνωστές ταίστρες αλλά και το  Παρατηρητήριο των άγριων και σπάνιων αρπακτικών, κάτι που σημαίνει πως η πύρινη λαίλαπα καταστρέφει την “καρδιά” του παγκόσμιας σημασίας μοναδικού οικοσυστήματος. Όσον αφορά το χωριό, παρά τις αντιπυρικές ζώνες που δημιούργησαν από χθες τα μηχανήματα Στρατού, δήμου Σουφλίου και Περιφέρειας, υπάρχει ετοιμότητα ακόμα και για εκκένωση του αν χρειαστεί.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, εξετάστηκε και αυτό το ενδεχόμενο. Με ενεργοποίηση του 112 και την ύπαρξη λεωφορείων για να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τους κατοίκους.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και 
ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αύριο στη Δαδιά. 
Στην περιοχή της Δαδιάς έρχεται κυβερνητικό κλιμάκιο, αύριο Κυριακή 24 Ιουλίου στις 05:30 το πρωί, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή και για τον καλύτερο συντονισμό με τους τοπικούς φορείς.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Για τρίτη ημέρα ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Εθνικό πάρκο Δαδιάς – Επιχειρούν 13 εναέρια μέσα