Στυλιανίδης-Αμυράς: Στόχος να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, για να σωθεί το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Στυλιανίδης-Αμυράς: Στόχος να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, για να σωθεί το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματική Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, μίλησαν στους δημοσιογράφους μετά την ευρεία σύσκεψη στον Φορέα Διαχείρισης, για την καταστροφική πυρκαγιά που καίει για τέταρτη ημέρα το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης.

Ο κ.Στυλιανίδης τόνισε ότι η παρουσία του μαζί με τον κ.Αμυρά και στελέχη των υπουργείων έχει στόχο τον καλύτερο συντονισμό ώστε να γίνουν οι δυνάμεις πιο αποτελεσματικές, ενώ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε σταθμό πρώτων βοηθειών για τα άγρια ζώα και πτηνά και τόνισε κατηγορηματικά ότι ήδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση του δάσους που θα καεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Δαδιά: Δεν έφτασαν οι φλόγες στο χωριό που εκκενώθηκε -Τελείωσε η σύσκεψη με τους υπουργούς

Συγκεκριμένος ο υπουργός Πολιτική Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε΅

“Είμαστε εδώ στη Δαδιά όπου δίνεται μια μεγάλη μάχη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τις δασικές υπηρεσίες, τους εθελοντές, την τοπική αυτοδιοίκηση στο σύνολο της για να σωθεί το Εθνικό μας Πάρκο. Το μεγάλο σύμβολο σε ότι αφορά το φυσικό μας περιβάλλον, για το οποίο ενδιαφέρεται και όλη η Ευρώπη.

Ήρθαμε για να συντονίσουμε όλες τις προσπάθειες . Έγινε σύσκεψη όπου συμμετείχαν όλοι, οι υπηρεσιακοί που διαχειρίζονται την κατάσταση, ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος που μας βοηθάει πάρα πολύ , οι βουλευτές και προσπαθούμε να συντονίσουμε για να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί.

Την ίδια στιγμή έχει δημιουργηθεί μια επιχειρησιακή ομάδα στην οποία συμμετέχουν όλοι οι επιτελίς που ήρθαν από την Αθήνα, μαζί με τους ανθρώπους που δρουν επί του πεδίου και άλλους που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή, έτσι ώστε να πάρουμε τα πιο αποτελεσματικά μέτρα. Πάρθηκαν αποφάσεις και θα πάμε όλοι μαζί στο νοτιοδυτικό μέτωπο, για να δούμε επιτόπου πως θα μπουν μηχανήματα εκεί για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε νέες αντιπυρικές ζώνες και να μπορέσουν οι Πυροσβέστες να εγκαταστήσουν τις δικές τους δυνάμεις για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Αυτός είναι ο στόχος. Θα είμαστε όλη μέρα επί του πεδίου, για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα μας. 

Ευχαριστούμε πολύ όσους συντρέχουν Η Ελλάδα όλη έχει στραμμένο το βλέμμα της στην Δαδιά και πρέπει το χρέος μας να το φέρουμε εις πέρας”

Αμυράς: Από τώρα σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τα βήματα

για την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς τόνισε: “Το δασικό οικοσύστημα τη Δαδιάς είναι ένα θησαυροφυλάκιο βιοποικιλότητας για την χώρα και γι αυτό όπως καταλαβαίνετε και όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο υπουργός κ.Στυλιανίδης έχουμε δώσει όλη μας τη δύναμη, έχουμε ρίξει όλο μας το βάρος έχουμε κινητοποιήσει κάθε διαθέσιμη δύναμη έτσι ώστε να σταματήσουμε την φωτιά και να μην επεκταθεί περαιτέρω στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου.

Το μέλημα μας επιπλέον είναι το εξής. Έχουμε οργανώσει σταθμό πρώτων βοηθειών για την άρια πανίδα όταν χρειαστεί να γίνουν οι περιθάλψεις και κατά δεύτερον από τώρα σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τα βήματα για την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος. Έχουμε μπροστά μας δρόμο, αυτό που θέλω να τονίσω τη συνεργασία με την Περιφέρεια, όλη την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές, μεμονωμένους πολίτες, έτσι ώστε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το δάσος τη Δαδιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ Κώστα Θεοχαρίδη από το OXI HOT SPOT ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Επίσκεψη στα σημεία που συνεχίζουν 

οι αναζωπυρώσεις και τα πολλά μέτωπα

Οι δυο υπουργοί επισκέφθηκαν επιτόπου το νοτιοδυτικό κομμάτι, την στιγμή που τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν συνέχεια με ρίψεις νερού, για να περιορίσουν την φωτιά, η οποία με συνεχείς απαζοπυρώσεις δημιουργεί μέτωπα.

Οι κύριοι Στυλιανίδης και Αμυράς μίλησαν με εθελοντές υλοτόμους που δημιουργούν επιπλέον αντιπυρικές ζώνες κόβοντας δέντρα και τους ευχαρίστησαν για τις προσπάθειες τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*