Νύχτα αγωνίας στην περιοχή της Λευκίμης, όπου η φωτιά… καταπίνει το δάσος (ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας στην περιοχή της Λευκίμης, όπου η φωτιά… καταπίνει το δάσος (ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας αναμένεται να είναι η αποψινή για την περιοχή της Λευκίμης, αν και το χωριό δεν κινδυνεύει, αφού η φωτιά με συνεχείς αναζωπυρώσεις από την περιοχή “Ζεστά Νερά” και προς το “Κάψαλο”, συνεχίζει ανεξέλεγκτη να… καταπίνει το δάσος.

Δυστυχώς οι φόβοι που υπήρχαν και τους αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Evros-news.gr επιβεβαιώνονται, αφού πλέον το πρόβλημα έχει μεταφερθεί στην περιοχή απέναντι από Φυλακτό, και αριστερά από την Λευκίμη, πίσω από τον Προβατώνα.

Μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, κυρίως ελικόπτερα, έκαναν συνεχείς ρίψεις για να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς και τα μέτωπα που υπήρχαν. Όμως παρ’ όλα αυτά, λόγω του εξαιρετικά δύσκολου ανάγλυφου της περιοχής, από την στιγμή που δεν μπορούσαν να επέμβουν επίγειες δυνάμεις, η κατάσταση δεν ελέγχθηκε.

Αποφασίστηκε και ξεκίνησε άμεσα η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών ή διαπλάτυνση των ελάχιστων υπαρχόντων και μεταφέρθηκαν στην περιοχή στρατιωτικά μηχανήματα για τον σκοπό αυτό μια και δεν υπήρχαν τέτοια… βαριά μηχανήματα ιδιωτών.

Πάντως υπάρχει κίνδυνος αν η φωτιά φτάσει στις κεραίες της ΕΡΤ στην Λευκίμη και περάσει τα πολύ πυκνότερης βλάστησης με πεύκα σημεία, η κατάσταση να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη απ’ ότι είναι τώρα. Αυτή την στιγμή γίνεται συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή και να αποφασιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν τη νύχτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Πυρκαγιά Δαδιάς: Δυστυχώς δείχνει να ξεφεύγει η κατάσταση στην Λευκίμη – Φούντωσε μεγάλο μέτωπο