Δάσος Δαδιάς: Εικόνες… γροθιά στο στομάχι με χιλιάδες στρέμματα που έγιναν στάχτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δάσος Δαδιάς: Εικόνες… γροθιά στο στομάχι με χιλιάδες στρέμματα που έγιναν στάχτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες… γροθιά στο στομάχι κατέγραψε το επιτόπιο ρεπορτάζ του Evros-news.gr χθες στο δάσος της Δαδιάς και ενώ ακόμα υπήρχαν μικροεστίες που έκαιγαν και κάπνιζαν.

Η οικολογική καταστροφή στον μοναδικό παγκοσμίως βιότοπο σπάνιων αρπακτικών και όχι μόνο, είναι τεράστια. Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ που ξεκινάει ως αφετηρία την μεγάλη αντιπυρική ζώνη λίγα μέτρα από τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης αλλά και το χωριό της Δαδιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αυτή η αντιπυρική ζώνη που υπήρχε από παλιά αλλά μεγάλωσε τις προηγούμενες ημέρες, δεν επέτρεψε το βράδυ της Κυριακής τις πύρινες γλώσσες να φτάσουν στο χωριό και να κ

α έπρεπε να υπάρχουν και άλλες, σε πολλά σημεία, αλλά η ιδεοληψίες και εμμονές οικολόγων, δασαρχείου, Φορέα Διαxείρισης και WWF για διατήρηση του… παρθένου της περιοχής, δεν το επέτρεψε δυστυχώς.

Όσο για κάποιους τέως, που αποτελούν παρελθόν για την περιοχή και απλά εκτίθενται ανεπανόρθωτα και προκαλούν γέλια με όσα υποστηρίζουν κα γνωρίζουν τις… απαγορεύσεις που υπήρχαν για τέτοιες παρεμβάσεις στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης και δεν έκαναν τίποτα επί χρόνια για να… το οχυρώσουν για καταστάσεις σαν αυτή που ζούμε.