Διδυμότειχο-Ορεστιάδα: Απατεώνες χρησιμοποιούν ονόματα επιχειρηματιών του Έβρου και προσπαθούν ν’ αποσπάσουν χρήματα από καταστηματάρχες

Διδυμότειχο-Ορεστιάδα: Απατεώνες χρησιμοποιούν ονόματα επιχειρηματιών του Έβρου και προσπαθούν ν’ αποσπάσουν χρήματα από καταστηματάρχες

Πληθαίνουν τα κρούσματα απατεώνων που χρησιμοποιούν τηλεφωνικά ονόματα επιχειρηματιών του Έβρου από διάφορες πόλεις, προσπαθούν να ξεγελάσουν καταστηματάρχες στην περιοχή και να τους αποσπάσουν χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, χθες στο Διδυμότειχο δυο γυναίκες καταστηματάρχες δέχθηκαν τηλεφώνημα από άνδρα, ο οποίος είπε ότι είναι γνωστός επιχειρηματίας της πόλης και ζήτησε να εξυπηρετήσουν φιλικό του ζευγάρι που ήρθε από άλλη περιοχή της Ελλάδας και ήθελε κάτι να αγοράσει από το κατάστημα. “Θέλω να τους κάνω δώρο εγώ αυτό που θα πάρουν. Στείλε μου το ΙΒΑΝ του λογαριασμού να σου βάλω τα χρήματα”, ήταν η πρώτη κλήση του άγνωστου απατεώνα. Την δεύτερη φορά ζήτησε μάλιστα τον κωδικό του τραπζικού λογαριασμού, γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην ολοκλήρωση της συναλλαγής, αλλά φυσικά οι καταστηματάρχες… υποψιασμένες από όσα ακούγονται και γράφονται, δεν “τσίμπησαν”.

Τις προηγούμενες ημέρες το ίδιο έγινε στην Ορεστιάδα, πάλι με γυναίκα καταστηματάρχη, Της τηλεφώνησε άγνωστος άνδρας που παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης γνωστού ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης και είπε ότι η κόρη του θα πάει σε κάποια γενέθλια στην Ορεστιάδα και θέλει να πάρει δώρο στο βαφτιστήρι της. Επειδή η κάρτα της δεν είχε χρήματα όπως ανακάλυψε, είπε ότι θα πληρώσει ο ίδιος και ζήτησε τον τραπεζικό λογαριασμό.

Η καταστηματάρχης του έδωσε το ΙΒΑΝ, αλλά λίγο μετά ξανατηλεφώνησε και της ζήτησε τον κωδικό του λογαριασμού, επικαλούμενος κάποιο πρόβλημα. Φυσικά η ίδια δεν το έκανε και ενημέρωσε τηλεφωνικά τον σύζυγο της που τηλεφώνησε στο συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό, αλλά δεν απαντούσε. Επίσης ενημέρωσε τον ξενοδόχο της Αλεξανδρούπολης, του οποίου “χρυσιμοποίησε” ο άγνωστος απατεώνας το όνομα και την ιδιότητα.