Πυρκαγιά Δαδιάς: Ο βουλευτής Σ.Κελέτσης ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ στο γραφείο του δασοφύλακα του υποστελεχωμένου Δασαρχείου Σουφλίου

Πυρκαγιά Δαδιάς: Ο βουλευτής Σ.Κελέτσης ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ στο γραφείο του δασοφύλακα του υποστελεχωμένου Δασαρχείου Σουφλίου

Πριν ακόμα καταλαγιάσει η τεράστια πυρκαγιά που προκάλεσε ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης, ξεκίνησε η διατύπωση απόψεων τι πρέπει να γίνει προκειμένου να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, σε έναν μοναδικό βιότοπο παγκοσμίως.

Όλοι διατυπώνουν και από μια άποψη ή έχουν μια γνώμη, όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα σε παρόμοιες περιπτώσεις. Κοινή διαπίστωση όμως είναι, ότι το Δασαρχείο Σουφλίου που είναι υπεύθυνο για μια προστατευόμενη περιοχή 280.000 στρεμμάτων και συνολικά 800.οοο στρεμμάτων δασικής έκτασης, είναι τραγικά υποστελεχωμένο. Όπως πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε, πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά, η υπεύθυνη του Δασαρχείου Γιαννούλα Διαγκάκη: “Σε μια περιοχή ευθύνης 800.000 στρεμμάτων από το Αρδάνιο μέχρι την Μάνδρα Σουφλίου υπάρχουν 4 μόνο δασοφύλακες, ένας ανά 200.000 στρέμματα και κανένας δασολόγος”. 

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, που είχε επισκεφθεί το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης όταν οι πύρινες φλόγες έκαιγαν τα πάντα και έβγαλε μάλιστα φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ από την επίσκεψη, ενώ βρέθηκε εκεί και κατά τον ερχομό των δύο υπουργών Χρήστου Στυλιανίδη και Γιώργου Αμυρά.

Στην πρόσφατη ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, αναφέρθηκε μάλιστα στο ζήτημα δημοσιεύοντας και ΒΙΝΤΕΟ της παρέμβασης του, όπου όπως λέει: 

Εξέφρασα την αγωνία μου για την επόμενη μέρα μετά τη φωτιά της Δαδιάς. Ζήτησα άμεσες παρεμβάσεις και συγκεκριμένα:
🔹Οικονομικές Ενισχύσεις
🔹 Αντιπλημμυρικά Έργα
🔹Αποζημιώσεις των Υλοτόμων
🔹Αναθεώρηση του Τρόπου Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου μακριά από δογματισμούς που κόστισαν

Όπως βλέπετε αλλά και υπάρχει και στο ΒΙΝΤΕΟ της ομιλίας του, δεν αναφέρθηκε καθόλου στην ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό του Δασαρχείου Σουφλίου. Πως να το κάνει άλλωστε, όταν σε μια τόσο κρίσιμη και νευραλγική υπηρεσία, η οποία είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένη όπως ομολογούν όλοι. Ο ΙΔΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΣΠΑΣΕ έναν δασοφύλακα στο πολιτικό του γραφείο; Πρόκειται για τον Γιώργο Κυρούδη, ο οποίος στην πρόσφατη απόφαση τον Ιούνιο του 2022 που έγινε η μεταφορά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του προσωπικού των δασικών υπηρεσιών της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, εμφανίζεται ως Δασολόγος με μόνιμη οργανική θέση το Δασαρχείο Σουφλίου.

Ένα πολύ καλό παιδί, άριστος χαρακτήρας και καταρτισμένος στο αντικείμενο του επιστήμονας, ο οποίος όμως είναι αποσπασμένος τα τελευταία χρόνια στο γραφείο του βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση και έτσι υπάρχουν μόνο 4 δασοφύλακες συνάδερφοι του στην υπηρεσία.

Το αναφέρουμε για να αναδείξουμε ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΕΛΕΤΣΗ, όπως αναδείξαμε παλαιότερα την ΙΔΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ άλλων συναδέρφων του βουλευτών Έβρου. Της Νατάσας Γκαρά του ΣΥΡΙΖΑ, που εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και ενώ έκανε κριτική στην Κυβέρνηση για υποστελέχωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, είχε ΑΙΤΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ νοσηλεύτρια στο πολιτικό της γραφείο.

Αλλά και τον βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Τάσου Δημοσχάκη, που ενώ άφηνε αιχμές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟ στο γραφείο του τον Σταύρο Στογιαννίδη, Πολιτικό Μηχανικό που γνωρίζει πολύ καλά τα συγκεκριμένα θέματα και όταν είναι γνωστή η τεράστια έλλειψη Πολιτικών Μηχανικών στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.