Άθλος Ορεστιάδας: Σπουδαία μεταγραφική ενίσχυση, με την απόκτηση του διεθνή Εβρίτη Σταύρου Κασαμπαλή

Άθλος Ορεστιάδας: Σπουδαία μεταγραφική ενίσχυση, με την απόκτηση του διεθνή Εβρίτη Σταύρου Κασαμπαλή

Η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας ανακοίνωσε μια σημαντική μεταγραφική ενίσχυση, με την απόκτηση του διεθνή Εβρίτη και την έναρξη της συνεργασίας με τον πρώην αθλητή του A.O.Π Κηφισιάς, Σταύρο Κασαμπαλή.

Ο 27χρονος διεθνής Έλληνας πασαδόρος, με ύψος 1,91μ. εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο της Volley League 2022-2023.

Η ενίσχυση για τον Άθλο Ορεστιάδας συνεχίζεται με στόχο τη δημιουργία ενός συνόλου που θα πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της Volleyleague. Ο Σταύρος Κασαμπαλής με την προσωπικότητα και τις επιδόσεις του ανεβάζει το επίπεδο της ομάδας κι η διοίκηση με μεθοδικές κινήσεις φρόντισε να τον «επαναπατρίσει».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική προσθήκη για την ομάδα μας, καθώς ο εν ενεργεία διεθνής Εβρίτης έχει μεγάλη εμπειρία από την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Παράλληλα, έχει σημαντικές ευρωπαϊκές παραστάσεις, τόσο από ξένα πρωταθλήματα, όσο και από μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος, με αποκορύφωμα την συμμετοχή του με την Εθνική μας ομάδα στα τελικά του περσινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στην Πολωνία.

Πέρα όμως από τον κομβικό ρόλο στο φετινό ρόστερ της ομάδας μας και τις εξαιρετικές του οργανωτικές του ικανότητες, ο αριστερόχειρας «μαέστρος» αναμένεται με το «φαρμακερό» του σέρβις να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις αντίπαλες υποδοχές και να δώσει επιπλέον λύσεις και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού.

Γεννημένος την 1η Ιουνίου του 1995 στην Αλεξανδρούπολη ο Θρακιώτης άσος, είναι «βγαλμένος από τα σπλάχνα» του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Γιος του παλιού διεθνή πασαδόρου, προπονητή και νυν καθηγητή Πανεπιστημίου, Θανάση Κασαμπαλή, ο Σταύρος έκανε τα πρώτα του βήματα στο φιλέ, το 2006 στις ακαδημίες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, στις οποίες παρέμεινε μέχρι το 2012, κατακτώντας σε αυτό το διάστημα 2 Πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων (2008,2011) και τρεις σερί αντίστοιχους τίτλους Εφήβων (2011, 2012, 2013).

Στη συνέχεια μεταπήδησε στην ανδρική ομάδα του συλλόγου, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε για ακόμη 3 χρόνια πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη, όντας βασικός πασαδόρος στα 18 του χρόνια.

Αναδείχθηκε φιναλίστ πρωταθλήματος (2013-2014), ήταν 2ος σε Σούπερ Καπ και League Cup «Ν. Σαμαράς» (2014-2015), ενώ κατετάγη δις στην 5η (2014-2015), 2015-2016) και 9η θέση (2013-2014) του Challenge Cup.

Τη σεζόν 2016-2017 αγωνίστηκε στον Ηρακλή Χαλκίδας και στη συνέχεια έπαιξε εκτός Ελλάδας, στη φιλανδική Λέκα και τη Νέα Σαλαμίνα Κύπρου, αποκομίζοντας πολύτιμες διεθνείς εμπειρίες.

To 2018 επέστρεψε στην γενέτειρά του για να αγωνιστεί μια χρονιά στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια ξενιτεύτηκε ξανά στην Κύπρο, αυτή τη φορά για χάρη του ΑΠΟΕΛ. Με τους «γαλαζοκίτρινους» της Λευκωσίας στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε κατέλαβε την 3η θέση σε πρωτάθλημα και Κύπελλο,  όντας  εκ των πρωταγωνιστών της καλύτερης πορείας της κυπριακής ομάδας τα τελευταία 20 χρόνια.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν τη σεζόν 2020 – 2021 ο Ολυμπιακός, στον οποίο παρέμεινε για 6 μήνες και στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Α.Ο. Π. Κηφισιάς.  Ωστόσο ο Κασαμπαλής πέρα από «δικό του λιθαράκι» στην κατάκτηση του πειραϊκού τίτλου της σεζόν, αναδείχθηκε με 0.64 άσους/ανα σετ κορυφαίος σε αποτελεσματικότητα σέρβερ του πρωταθλήματος και 2ος καλύτερος, με συνολικά 35 άσους!

Παράλληλα οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Εβρίτη μαέστρου, πέρα από την τιμητική κλήση στην Εθνική Ανδρών, υποχρέωσαν τους «ερυθρόλευκους» την επόμενη σεζόν (2021-2022 ) να τον εντάξουν ξανά στο ρόστερ τους, αλλά και πάλι στα μισά της αγωνιστικής περιόδου, ο Αλεξανδροπουλίτης άσος “ανηφόρισε”, με ελευθέρας πλέον μεταγραφή, για την Κηφισιά.

Ο αριστερόχειρας πασαδόρος είναι χρόνια διεθνής αθλητής, όντας βασικό στέλεχος στις εθνικές μας ομάδες, Παίδων, Εφήβων και Ανδρών, με την οποία πέρυσι συμμετείχε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και πριν από λίγες εβδομάδες κατέλαβε την 7η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας.

Το νέο απόκτημα της ομάδας μας είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αξίζει να σημειωθεί δε, πως το 2013 είχε στεφθεί πρωταθλητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος με το 3ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης.

Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου www.athlos.club, ο Σταύρος Κασαμπαλής τόνισε: “Αρχικά θα ήθελα να σταθώ στην περσινή πορεία της ομάδας, που πραγματικά έφτασε σε έναν “αθλο” πετυχαίνοντας την άνοδο στα σαλόνια της Volleyleague. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές, στη διοίκηση, αλλά και σε όλο τον κόσμο της Ορεστιάδας, ο οποίος στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια της ομάδας και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορική της επιτυχία, απέναντι σε κάποιες ομάδες άλλων ομίλων, πολύ πιο ενισχυμένες και με μεγαλύτερα μπάτζετ. Παρόλα αυτά τα παιδιά του Άθλου έδειξαν τη… μαγκιά τους και κατάφεραν τελικά κόντρα σε μία ομάδα της Volleyleague να πετύχουν το ακατόρθωτο!

Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νέα αρχή που κάνω στο νομό  του Έβρου, ένα νομό που ξέρει όχι μόνο να παίζει το άθλημα σε υψηλό επίπεδο και να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις, αλλά κυρίως που έχει γεννήσει μεγάλους αθλητές. Όσον αφορά στη νέα σεζόν θεωρώ πως “τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”, καθώς βλέπω πολύ καλές επιλογές και προσεγμένο σχεδιασμό από τη διοίκηση.

Εύχομαι με αποφασιστικότητα, πολύ δουλειά και ταπεινότητα να πάμε την ομάδα του Άθλου όσο πιο ψηλά μπορούμε και της αξίζει. Για αρχή πάντως, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, ώστε με τη συμπαράστασή του να μετατρέψουμε φέτος το κλειστό “Ν. Σαμαράς σε έδρα «φόβητρο» για κάθε αντίπαλο, που θα έρχεται να αγωνιστεί στην Ορεστιάδα”.

Η διοίκηση του συλλόγου μας καλωσορίζει τον Σταύρο στην οικογένεια του Άθλου Ορεστιάδας  και του εύχεται υγεία, δύναμη και καλές επιτυχίες με την ομάδα μας.