Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην φωτιά της Δαδιάς, ήταν καθοριστική

Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην φωτιά της Δαδιάς, ήταν καθοριστική

Στον αριθμό των 401 ατόμων ανήλθε το συνολικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεεων που είχε εμπλοκή στην φωτιά που κατέστρεψε μέρος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης και η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στις προσπάθειες κατάσβεσης ήταν καθοριστική.

Όπως γράφει στο kranosgr.com o Ηλίας Προύφας, ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο ότι, με την πρώτη ευκαιρία, θα μετέβαινε στην περιοχή του δάσους Δαδιάς. Το στερητικό σύνδρομο του Έβρου, είχε χτυπήσει κόκκινο…

Ο λόγος για το Διοικητή 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, ο οποίος μετά τις υποχρεώσεις του στο Στρατηγείο και του πρόσφατου ΑΣΣ, μετέβη στην περιοχή της τεράστιας οικολογικής καταστροφής στον εθνικό δρυμό Δαδιάς.

Εβρίτης στην καταγωγή, υπηρέτησε το στρατό και την περιοχή, την οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά, από διάφορα σημαντικά πόστα που του ανέθεσε η πολιτεία, όπως Διοικητής 12ης Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης και Διοικητής Δ’ΣΣ στην Ξάνθη. Το ίδιο συνεχίζει να κάνει έως και σήμερα, ως Διοικητής 1ης Στρατιάς, που είναι ο προϊστάμενος σχηματισμός του Γ’ και Δ’ΣΣ.

Από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, τόσο με τους ΑΓΕΕΘΑ και ΑΓΕΣ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, όσο και με τους Σωματάρχες της Ηπείρου – Μακεδονίας και Θράκης, Αντιστράτηγους Σωτήρη Κωστάκογλου και Ιωάννη Τσιόπλο

Βρέθηκε όμως και στην Δαδιά και πραγματοποίησε σύσκεψη που δεν έγινε με VTC, αλλά δια ζώσης, με τους υφισταμένους του και τις τοπικές αρχές της περιοχής. Τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Λάμπρο Τσιάρα.

Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη φωτιά του Έβρου, συνεχίζει να είναι καθοριστική και θα είναι και την επόμενη ημέρα.

Ο Στρατηγός Χουδελούδης έχει μεριμνήσει…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*