Αλεξανδρούπολη: Έφτασε το μεταγωγικό “SEVERINE” – Θα ξεφορτώσει-φορτώσει στρατιωτικό υλικό των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων

Αλεξανδρούπολη: Έφτασε το μεταγωγικό “SEVERINE” – Θα ξεφορτώσει-φορτώσει στρατιωτικό υλικό των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων

Άλλη μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να ξεφορτώσει και να φορτώσει στρατιωτικό και άλλο υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων της που ανήκουν στην Ατλαντική Συμμαχία.

Έφτασε σήμερα ήδη και βρίσκεται έξω από την Αλεξανδρούπολη και αύριο Πέμπτη αναμένεται να “δέσει| στο λιμάνι, το ιταλικό μεταγωγικό πλοίο “SEVERINE”, το οποίο αρχικά θα ξεφορτώσει και στη συνέχεια θα φορτώσει υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας.
Το συγκεκριμένο πλοίο έχει συνολικό μήκος 152 μέτρα και πλάτος 22 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει συνολικό φορτίο 16342 τόνων.  
Μάλιστα για την επιχείρηση αυτή αλλά και τις υπόλοιπες που βρίσκονται σε εξέλιξη, παράλληλα με τις συνεχείς φορτώσεις σιτηρών που είναι οι κατ’ εξοχήν εμπορικές δραστηριότητες, πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας.
Ο Πρόεδρος Κώστας Χατζημιχαήλ που χειρίζεται τα συγκεκριμένα σημαντικά και σοβαρά ζητήματα για τον ΟΛΑ, επεσήμανε χαρακτηριστικά:
“Πρόκειται να διαχειριστούμε ταυτόχρονα τρεις ανεξάρτητες επιχειρήσεις διαμεταφοράς στρατιωτικού υλικού, με την προσθήκη των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Μία ακόμη σύμμαχος χώρα του NATO επιλέγει τον εξειδικευμένο σε στρατιωτικές μεταφορές λιμένα της Αλεξανδρούπολης”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*