Ορεστιάδα: Αντίθετη η αντιπολίτευση στις ανεμογεννήτριες – Διαφοροποίηση με κριτική, για πρώτη φορά, του Διαμαντή Παπαδόπουλου

Ορεστιάδα: Αντίθετη η αντιπολίτευση στις ανεμογεννήτριες – Διαφοροποίηση με κριτική, για πρώτη φορά, του Διαμαντή Παπαδόπουλου

Το θέμα της γνωμοδότησης του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην τοποθέτηση και λειτουργία ανεμογεννητριών σε 4 περιοχές του δήμου Ορεστιάδας.

Πρόκειται για το έργο: «Τέσσερις ΑΣΠΗΕ (Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας) συνολικής ισχύος 302,4 MW με τα συνοδά έργα τους και διασυνδετική γραμμή μεταφοράς 150kV σε νέο ΚΥΤ», που προκάλεσε ένταση και αντιδράσεις στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τόσο με τους επικεφαλής που παρέστησαν, δηλαδή τους Γκουγκουσκίδου, Σιανκούρη αφού οι Παπανδρέου, Ζαλουφλής δεν παρέστησαν, αλλά και δημοτικούς της συμβούλους, δήλωσε κάθετα αντίθετη στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε 4 περιοχές του δήμου Ορεστιάδας. Επειδή περιλαμβάνονται και περιοχές του δήμου Διδυμοτείχου, έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ και η γνωμοδότηση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και από τον δήμο Διδυμοτείχου, ο οποίος θα αποφασίσει σε συνεδρίαση του την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα αφορά τις 4 περιοχές:

Το 1ο στην ευρύτερη κτηματική περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Αμπελακίων – Πύργου – Λαγού – Σιταριάς – Θυρέας – Χειμωνίου – Θουρίου – Σοφικού, με 24 Ανεμογεννήτριες.

Το 2ο στην ευρύτερη κτηματική περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Αμπελακίων – Ποιμενικού – Σιτοχωρίου – Χιονάδων – Βάλτου – Χανδρά, με 15 Ανεμογεννήτριες.

Το 3ο στην ευρύτερη κτηματική περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Μικρής Δοξιπάρας – Μεγάλης Δοξιπάρας – Χανδρά – Αμμόβουνου – Φυλακίου – Κυπρίνου, στις θέσεις ΑΛΜΥΡΕΣ – ΠΑΓΟΣ, με 11 Ανεμογεννήτριες και

Το 4ο στην ευρύτερη κτηματική περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Στέρνας – Ριζίων – Φυλακίου – Βάλτου, με 22 Ανεμογεννήτριες.

Τελικά το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας ενέκρινε με πλειοψηφία 13 -11, την πρόταση του δημάρχου  Βασίλη Μαυρίδη, ενώ υπήρξαν πολλές στιγμές έντασης, αντιπαραθέσεων και με κίνδυνο η κατάσταση να… ξεφύγει από τις έντονες αντιδράσεις των δύο πλευρών, τόσο της αντιπολίτευσης όσο κα της δημοτικής αρχής. Η πρόταση του κ.Μαυρίδη αναφέρει μεταξύ άλλων: “Θετική είναι η γνωμοδότηση μας επί της Περιβαλλοντικής Μελέτης, αλλά με τους περιορισμούς να μην διαταράσσεται η αγροτική οδοποιία, να μην επηρεάζεται το νερό τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, να μην επηρεάζονται οι χείμαρροι και η αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών και να υπάρχει η ορθολογική μελέτη που θα αποδεικνύει επιστημονικά ότι δεν επηρεάζονται τα πτηνά”.

Αποχώρησε η παράταξη Γκουγκουσκίδου και

με ανακοίνωση εκφράζει την έντονη αντίθεση της

Η παράταξη της Μαρίας Γκουγκουσκίδου “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”, που πλέον έχει αυξημένη παρουσία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο μια και προστέθηκαν άλλοι τρεις αναπληρωματικοί δημοτικοί της σύμβουλοι οι οποίοι αντικατέστησαν αυτούς που παραιτήθηκαν από την παράταξη του Χρήστου Καζαλτζή, αποχώρησε από την συνεδρίαση, μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έδωσε θετική γνωμοδότηση. Παράλληλα με ανακοίνωση της εκφράζει την έντονη αντίθεση της στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών και κατηγορεί την δημοτική αρχή επισημαίνοντας:

“Πραγματοποιήθηκε 2 Αυγούστου 2022, μια, άκρως αποκαλυπτική των προθέσεων του Δημάρχου κ. Μαυρίδη και της δημοτικής του αρχής, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας.

Συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης ή μη από το Δημοτικό Συμβούλιο της κατασκευής και λειτουργίας 4 Αιολικών Πάρκων στον Δήμο Ορεστιάδας.

Το πρώτο στην ευρύτερη κτηματική περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Αμπελακίων – Πύργου – Λαγού – Σιταριάς – Θυρέας – Χειμωνίου – Θουρίου – Σοφικού, με 24 Ανεμογεννήτριες.

Το δεύτερο στην ευρύτερη κτηματική περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Αμπελακίων – Ποιμενικού – Σιτοχωρίου – Χιονάδων – Βάλτου – Χανδρά, με 15 Ανεμογεννήτριες.

Το τρίτο στην ευρύτερη κτηματική περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Μικρής Δοξιπάρας – Μεγάλης Δοξιπάρας – Χανδρά – Αμμόβουνου – Φυλακίου – Κυπρίνου, στις θέσεις ΑΛΜΥΡΕΣ – ΠΑΓΟΣ, με 11 Ανεμογεννήτριες και

Το τέταρτο στην ευρύτερη κτηματική περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Στέρνας – Ριζίων – Φυλακίου – Βάλτου, με 22 Ανεμογεννήτριες.

Μια εταιρία ευκαιριακών επιχειρηματικών συμφερόντων αιολικής ενέργειας, η GREEN VOLT ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, η οποία ιδρύθηκε μόλις το έτος 2020, προφανώς για τον σκοπό αυτό, πίσω από την οποία κανείς δεν ξέρει ποιοι κρύβονται, καθώς μέτοχοι είναι άλλες εταιρίες με άγνωστη έδρα και εταίρους, θέλει να κατασκευάσει στον Δήμο μας 4 αιολικά πάρκα με συνολικά 72 Ανεμογεννήτριες.

Οι Ανεμογεννήτριες θα έχουν ύψος 198 μέτρων, διάμετρο πτερυγίων 150 μέτρων, ειδική μόνιμη θεμελίωση από οπλισμένο σκυρόδεμα διαμέτρου 27 μέτρων και βάθους 3 μέτρων.

Πρόκειται για βιομηχανικά τέρατα παραγωγής ενέργειας για τα οποία θα ριχθούν χιλιάδες κυβικά μέτρα τσιμέντου και θα απλωθούν επίσης χιλιόμετρα Πυλώνων Υψηλής Τάσης.

Παρά την έντονη και σύσσωμη αντίδραση της δημοτικής μας παράταξης καθώς και του συνόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο κ. Μαυρίδης, και οι δημοτικοί του σύμβουλοι ενέκριναν την κατασκευή και λειτουργία των Αιολικών Πάρκων.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τη δέσμευση τεράστιων εκτάσεων αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας που θα καταλάβουν οι Ανεμογεννήτριες σε βάρος της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, παρόλο που ξέρουν ότι αποτελούν το επίκεντρο και την κινητήριο δύναμη της κοινωνίας και της οικονομίας του Δήμου μας.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για την τεράστια ζημία που θα επιφέρει η τοποθέτηση των Ανεμογεννητριών στις λοιπές αγροτικές καλλιέργειες πλησίον των Αιολικών Πάρκων, διότι θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στην πρόσβαση των γεωργών στις καλλιέργειές τους αλλά και στις ίδιες τις καλλιέργειες από τη γειτνίαση με τα βιομηχανικά αυτά τέρατα, που θα δημιουργούν εναλλασσόμενη περιοδική σκίαση μέσω της περιστροφής των πτερυγίων διαμέτρου 150 μέτρων

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τη χλωρίδα, την πανίδα, τη βιοποικιλότητα της περιοχής, τις ανεξερεύνητες αρχαιολογικές θέσεις, τα παραδοσιακά μονοπάτια, που θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων αυτών επεμβάσεων.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τη βίαιη αλλοίωση του φυσικού τοπίου και του φυσικού κάλλους του τόπου μας, που θα μετατραπεί σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής αιολικής ενέργειας, με τις 72 ανεμογεννήτριες, υποσταθμούς και γραμμές μεταφοράς.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για την καταστροφή του οδικού δικτύου του Δήμου μας, καθώς και του αγροτικού οδικού δικτύου, που σίγουρα θα επέλθει.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για την υγεία των δημοτών που θα πληγεί ανεπανόρθωτα από τον συνεχή ακουστικό θόρυβο που παράγουν, επιπέδου 101 ντεσιμπέλ, από τους συνεχείς υπόηχους και ήχους χαμηλών συχνοτήτων σημαντικά κατώτερους από 20 Hz, από την εναλλασσόμενη περιοδική σκίαση μέσω της περιστροφής των πτερυγίων, από το συνεχές αναβόσβησμα σε όλη τη διάρκεια της νύχτας των κόκκινων φώτων ασφαλείας των ανεμογεννητριών, που προειδοποιούν αεροπλάνα και ελικόπτερα για την αποφυγή ατυχήματος και θυμίζουν προβολείς φάρων και φώτα συναγερμών.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για την αδυναμία έως σήμερα ανακύκλωσης ειδικά των πτερυγίων και επομένως το σίγουρο μέλλον του τόπου μας μετά τα 25 χρόνια που οι Ανεμογεννήτριες θα ολοκληρώσουν τον κύκλο της ζωής τους, τα μεταλλικά κουφάρια να σκουριάζουν δίπλα από τα σπίτια και τα χωράφια μας.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τα επόμενα Αιολικά Πάρκα που έρχονται και έχουν ήδη πάρει εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και χωροθετούνται στις απείρου φυσικού κάλλους και μεγάλης σπουδαιότητας δασικές περιοχές Πετρωτών, Πενταλόφου, Δικαίων, Σπηλαίου κλπ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Μετά το κλείσιμο του Εργοστασίου Ζάχαρης, την αύξηση της χωρητικότητας των ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο, τον άμεσο κίνδυνο για την επιβίωση της Πανεπιστημιακής μας Σχολής, τη μείωση του πληθυσμού του Δήμου Ορεστιάδας κατά 6.000 κατοίκους στα τελευταία 10 χρόνια, εκ των οποίων τα 8 ανήκουν στη διοίκηση του κ. Μαυρίδη και της δημοτικής του ομάδας, με τα Αιολικά Πάρκα ο κ. Μαυρίδης και η δημοτική του ομάδα βάζουν πλέον και την ταφόπλακα στην περιοχή μας.

Καλούμε όλους τους δημότες, τους φορείς, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην επέλαση των Ανεμογεννητριών στον Βόρειο Έβρο”.

Διαφοροποιήθηκε για πρώτη φορά, με μια αμήχανη

τοποθέτηση και ανακοίνωση ο Διαμαντής Παπαδόπουλος

Ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε από την συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τα όσα ακολούθησαν στη συνέχεια, είναι η “είδηση” της διαφοροποίησης-ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ-του Διαμαντή Παπαδόπουλου, δημοτικού συμβούλου της δημοτικής αρχής του Βασίλη Μαυρίδη. Μπορεί να απουσίαζε λόγω κορονοϊού όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με επιστολή του, αλλά είχε ήδη στείλει πριν την συνεδρίαση επιστολή με τις απόψεις του σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Τόσο σε αυτή όσο και σε γραπτή δήλωση του μετά την θετική ψηφοφορία, αφήνει αιχμές και κάνει κριτική στον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, επιβεβαιώνοντας ότι θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας τον Οκτώβριο του 2023 απέναντι του.

Είναι όμως εμφανής η… ΕΝΤΟΝΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ του, αφού τίθεται υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως αναφέρει, μια μορφή των οποίων είναι και τα αιολικά πάρκα ανεμογεννητριών, αλλά ζητάει απλά να εισπράξει ο δήμος Ορεστιάδας μεγαλύτερα οικονομικά ανταλλάγματα. Όταν άλλωστε μια εκ των επαγγελματικών ενασχολήσεων του γραφείου του είναι και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, καταλαβαίνει κανείς πως δύσκολα θα μπορούσε να… αφορίσει την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

 

Όσο για αυτά που καταλογίζει στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του, στην οποία παραμένει κανονικά, δηλαδή τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, να θυμίσουμε ότι εδώ και 3 χρόνια ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ δημόσια ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ούτε κατ’ ελάχιστο με τις αποφάσεις, τις δηλώσεις και τα έργα της δημοτικής αρχής. Απλά τώρα επειδή προφανώς θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ο κ.Παπαδόπουλος “ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ” ξαφνικά ότι ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης “ίσως να γινόταν χρήσιμος προς την τοπική κοινωνία, αλλά και τους πολίτες, που τελικά γίνονται μόνο θεατές στα όσα γίνονται στην περιοχή μας, από τις επιλογές του Δημάρχου”. Τρία χρόνια τώρα που δεν είχε διαφοροποιηθεί πουθενά, που ψήφιζε τα πάντα, προφανώς ο Διαμαντής Παπαδόπουλος δεν είχε αντιληφθεί ότι οι πολίτες του δήμου Ορεστιάδας γίνονται μόνο θεατές στα όσα γίνονται στην περιοχή, από τις επιλογές του Δημάρχου, όπως αναφέρει στην δήλωση του η οποία αναφέρει:

«Μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπραγματευτούμε οφέλη για το συμφέρον του Δήμου Ορεστιάδος και των δημοτών μας, αλλά εμείς αυτό το αρνηθήκαμε», με αυτά τα λόγια ο Δημοτικός Σύμβουλος Διαμαντής Παπαδόπουλος, σχολίασε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδος που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου 2022, για την γνωμοδότηση για την δημιουργία Αιολικών πάρκων στο Βόρειο Έβρο.
Ο κ. Παπαδόπουλος παρ’ ότι έστειλε επιστολή στους Δημοτικούς συμβούλους όπου και κατέθετε τις απόψεις του για το θέμα, η επιστολή δεν διαβάσθηκε, αφού έπρεπε να περάσει… από την έγκριση των Δημοτικών συμβούλων!!!
Δεν ήταν όμως το μοναδικό που άφησε «μαύρες σκιές» σε αυτήν την συνεδρίαση.
Υπήρξε μία εμμονή από την πλευρά του δημάρχου, να περάσει η θετική γνωμοδότηση και μετά σε επόμενο δημοτικό Συμβούλιο!!!, αφού είπαμε πρώτα το ναι… να διεκδικήσουμε το τι θα ζητήσουμε!!! , όπως είπε στη συνεδρίαση.
Από που προκύπτει αυτή η διαδικασία ή η τακτική, μόνο ο κ. δήμαρχος το γνωρίζει.
Αν ακολουθούσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης στις 6 Ιουνίου 2022 για παρόμοιο θέμα στην περιοχή του Πέπλου, ίσως να γινόταν χρήσιμος προς την τοπική κοινωνία, αλλά και τους πολίτες, που τελικά γίνονται μόνο θεατές στα όσα γίνονται στην περιοχή μας, από τις επιλογές του Δημάρχου.
Τελικά ο δήμαρχος τα κατάφερε και με πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο «ενέκρινε» την δημιουργία αυτών των αιολικών πάρκων και πολύ σύντομα 58 τεράστιες ανεμογεννήτριες, ύψους 198 μέτρων και με πτερύγια 150 μέτρων, θα εγκατασταθούν δίπλα στα εγκαταλειμμένα χωριά του Δήμου Ορεστιάδος, προς όφελος των επιχειρηματιών και με κανένα όφελος για την ίδια την Ορεστιάδα.


Ακολουθεί η επιστολή που κοινοποιήθηκε στους συμβούλους στο Δημοτικό συμβούλιο τις 2-8-2022 από τον κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο:

Αξιότιμες Συναδέλφισσες, Αξιότιμοι Συνάδελφοι,
Λόγω νόσησής μου από COVID-19, δε θα μπορέσω να παραβρεθώ σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ). Γι’ αυτό, θα ήθελα να στείλω τις προτάσεις μου για το πρώτο θέμα γραπτώς και παρακαλώ να τις λάβετε υπ’ όψιν στην απόφασή σας.
Δυστυχώς, ο Δήμος Ορεστιάδας φάνηκε απροετοίμαστος και παρ’ ότι γνώριζε ήδη από 07-01-2021 την πρόθεση κατασκευής ενός τεράστιου πάρκου ανεμογεννητριών στην περιοχή μας, δεν το έφερε εγκαίρως στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ποια είναι τα δεδομένα:
➔ Το εν λόγω έργο θα κοστίσει περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ.
➔ Τα κέρδη από την λειτουργία θα είναι περίπου 50 εκ € κάθε χρόνο τα οποία θα καταλήγουν στον χρηματοδότη, οποίος θα είναι πιθανότατα κάποιος ξένος επιχειρηματίας.
➔ Τα θεσμοθετημένα κέρδη για την τοπική κοινωνία θα είναι μόλις της τάξης των 30-50€ ανά κάτοικο τον χρόνο στους λογαριασμούς ρεύματος.
➔ Επιπλέον ο Δήμος θα παίρνει περίπου 300.000€ τον χρόνο, ποσό όχι αμελητέο, αλλά πολύ μικρό για έναν Δήμο με προϋπολογισμό 40 εκ. ευρώ.
➔ Συνολικά λοιπόν τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας είναι μηδαμινά σε σχέση με τα έσοδα του έργου.
➔ Για ένα παρόμοιο έργο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να γνωμοδοτήσει θετικά, ζήτησε και τελικά πήρε ΕΞΤΡΑ 1.500.000€ σε ανταποδοτικά οφέλη. Και μιλάμε για ένα έργο 50 MW όχι 300 MW.
Εμείς γιατί δεν πράξαμε το ίδιο;
Γιατί δεν διεκδικήσαμε έως και 9.000.000€ σε ανταποδοτικά οφέλη;
Θα αφήσουμε την ευκαιρία να χαθεί;
Μετά και από δική μου παρέμβαση, ήρθε έστω και καθυστερημένα στο ΔΣ, προκειμένου να γνωμοδοτήσουμε για το έργο αυτό.
Είμαστε όλοι υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά θα πρέπει με τον έναν ή άλλο τρόπο τα κέρδη να ωφελήσουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους της τοπικής μας κοινωνίας.
Για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους προτείνω να δράσουμε ΑΜΕΣΑ και να:
● Ζητήσουμε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΑΜΘ παράταση της περιόδου διαβούλευσης
● Επιδιώξουμε την επικοινωνία με την αιτούμενη εταιρία για επιπλέον αντισταθμιστικά οφέλη, όπως έγινε και στον Δ. Αλεξανδρούπολης
● Ενημερώσουμε τα τοπικά συμβούλια
● Φέρουμε ξανά προς συζήτηση το θέμα στο επόμενο ΔΣ με τα νέα δεδομένα
Με εκτίμηση,
Διαμαντής Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ορεστιάδας

 

3 Σχόλια

  1. ….καί κάπως έτσι βγαίνει η “παραπληροφοριση”, με την υπερβολή φυσικά!! 101db θόρυβο, αν είσαι κάτω από την ανεμογενητρια με φουλ αέρα. Στα 200 μέτρα πέφτει στα 65db καί στα 500 μέτρα πού επιβάλει ο νόμος πέφτει στα 45db. Γιά νά έχουμε μέτρο σύγκρισης, ένα κλιματιστικό στο δωμάτιο παράγει θόρυβο 50-55db!!!
    Κάτω από 50Hz θόρυβος δέν ακούγεται από το ανθρώπινο αυτι! Πόσο μάλλον στα 20Hz!!!!
    Φτηνές δικαιολογίες, γιατί σέ αυτήν την χώρα, μισούμε την επιχειρηματικότητα διαχρονικά από όλο το πολιτικό φάσμα των πολιτών!!!Λατρεύουμε όμως τά προϊόντα τής επιχειρηματικότητας!!
    Καί πού νά λέγαμε νά κάνουμε πυρηνικό εργοστάσιο! Εκεί νά δείτε ξεσηκωμός!!! Τό ρεύμα όμως από τέτοιο εργοστάσιο τής Βουλγαρίας, τό θέλουμε!!!Είμαστε έξυπνοι, Είμαστε μάγκες, Είμαστε σοφοί!!!

  2. Μπράβο απομαχε!

  3. Από όλα αυτά τα αρνητικά που αναφέρει το άρθρο ,εσύ έπιασες το θόρυβο . Μάλιστα αγαπητέ συμπολίτη μου . Ερώτηση προς εσένα φιλικά ,πήγες πότε δίπλα σε αυτά τα εκτρώματα να ακούσεις τι θόρυβο κάνουν ?? Δεύτερον είδες ποτέ από κοντά τι χρειάζεται για να φτιαχτεί εννοώ πόση έκταση ? Τρίτων σκέφτηκες ποτέ εκτός από τη φυσική καταστροφή που προξενούν , τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην άμυνα της πατρίδος σου ??? Όχι οι φυσικά !!!! Γιατί εσύ μάλλον ανήκεις στους χάζους της χώρας τους φλώρους και όχι στους πανέξυπνους όπως χαρακτηρίζεις για τους υπόλοιπους εμάααας που είμαστε εναντίον . Υ.Σ η πατρίδα μας μπορεί να είναι αυτάρκεις στην παραγωγή ρεύματος απλά οι κυβερνώντες εχουν αποφάσεις αλλά .

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*