Αλεξανδρούπολη: Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Πέραμα

Αλεξανδρούπολη: Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Πέραμα

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέου δικτύου και αντικατάσταση συστήματος υδροδότησης στον οικισμό Πέραμα.

Συγκεκριμένα οι εργασίες και οι παρεμβάσεις αφορούσαν:
Κατασκευή νέου δικτύου σε όλο το εσωτερικό του οικισμού.
Εγκατάσταση δίδυμου πιεστικού συγκροτήματος (1 αντλία + 1 εφεδρική) για την πλήρωση νερού στον οικισμό
Εγκατάσταση νέων κρουνό για την κατάσβεση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Τοποθέτηση νέου ραντιστικού για την χρησιμοποίηση από τους αγρότες .
Τοποθέτηση ειδικής ταινίας χρώματος μπλε για την διευκόλυνση εσκαφής μια άλλης υπηρεσίας να γνωρίζει πως περνάει δίκτυο νερού.
Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος τη ΔΕΥΑΑ Χαράλαμπος Μιχαηλίδης:
“Με τις ενέργειες αυτές λύνεται το πρόβλημα μερικής υδροδότησης και διακοπής (αρκετών ημερών έως την αντικατάσταση του δικτύου ), που αντιμετώπιζε κάθε χρόνο ο οικισμός αφού ανά περίοδο παρουσίαζε μεγάλο πρόβλημα από άλατα που προκαλούσαν φράξη του δικτύου.
Έως τέλη του Αυγούστου τοποθετείται και η μονάδα αφαλάτωσης του νερού όπου θα φιλτράρει το νερό 3 οικισμών (Κόμαρα – Πέραμα – Αύρα) λύνοντας το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι.
Με την ενέργεια αυτή και την χρηματοδότηση των 255.000€  που εξασφαλίσαμε από την Περιφέρεια δίνουμε ως Δημοτική Αρχή οριστική λύση για πάρα πολλά χρόνια και όχι προσωρινή όπως έδινε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και οι πρώην Πρόεδροι της υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Α. Μιτιληνός και Ουζουνίδης ,δηλαδή να δαπανούν κάθε χρόνο περίπου τις 250.000€ από τον προϋπολογισμό της υπηρεσίας για τον ίδιο σκοπό , για τους 3 οικισμούς αυτούς και να αντικαθιστούν τα δίκτυα τους κάθε χρόνο.
Τα χρήματα αυτά από εδώ και πέρα κάθε χρόνο θα μένουν στον προϋπολογισμό της υπηρεσίας και θα χρησιμοποιούνται για περισσότερα έργα προς παροχή υπηρεσιών στους πολίτες”.