Αλεξανδρούπολη: Δέκα πτήσεις τσάρτερ τον Αύγουστο στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” – Ξεκινά Δευτέρα επίσημα η λειτουργία αποθήκης καυσίμων

Αλεξανδρούπολη: Δέκα πτήσεις τσάρτερ τον Αύγουστο στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” – Ξεκινά Δευτέρα επίσημα η λειτουργία αποθήκης καυσίμων

Μια σημαντική στιγμή αποτελεί για το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης αλλά και όλη την περιοχή μας, η επίσημη λειτουργία την ερχόμενη Δευτέρα 8 Αυγούστου του σταθμού ανεφοδιασμού αεροπορικών καυσίμων.

Πρόκειται για την αποθήκη καυσίμων της εταιρείας GISSCO A.E., που βρίσκεται εντός του χώρου του κρατικού αερολιμένα «Δημόκριτος» και θα μπορεί να εφοδιάζει τις πτήσεις τσάρτερ. Κάτι που σταμάτησε να συμβαίνει από το 2017, με απόφαση της τότε Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του υπουργού της Γιώργου Σταθάκη,  με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να γίνονται πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό από και προς το αεροδρόμιο του Έβρου αλλά και ολόκληρης της Θράκης.

Στο καθολικό και δίκαιο αίτημα όλων τω θεσμικών φορέων για επίλυση του ζητήματος, με τον Αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για αποκατάσταση του σοβαρού αυτού προβλήματος, δόθηκε λύση από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συγκεκριμένη εταιρεία GISSCO A.E. που θεωρείται από τις κορυφαίες στον συγκεκριμένο τομέα και δραστηριοποιείται και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, ανέλαβε ήδη την δημιουργία και λειτουργία αποθήκης αεροπορικών καυσίμων.

Μάλιστα αρχής γενομένης από την Τρίτη 9 Αυγούστου και την Τετάρτη 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες τέσσερις πτήσεις τσάρτερ συνολικά το από Παρίσι, φέρ0ντας στην Αλεξανδρούπολη και το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” Γαλλοεβραίους επισκέπτες, οι οποίοι τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια έρχονταν μέσω του αεροδρομίου της Καβάλας. Άλλες τέσσερις πτήσεις θα γίνουν προς τα τέλη Αυγούστου προς Παρίσι απ’ την Αλεξανδρούπολη αυτή την φορά και επίσης 2 πτήσεις τσάρτερ θα προσγειωθούν από τις ΗΠ μεταφέροντας Αμερικανούς στρατιωτικούς. Συνολικά 10 σίγουρες πτήσεις τσάρτερ μέσα στον Αύγουστο, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλες από το εξωτερικό, μια και βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν.

Μια εξαιρετικά θετική και σημαντική εξέλιξη για το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, που εξυπηρετεί φυσικά καθημερινά πάνω από 8 και μερικές φορές 10 εμπορικές πτήσεις την ημέρα, από την Aegean και την Sky Express. Η επαναφορά των πτήσεων τσάρτερ έγινε λοιπόν πράξη από την απόφαση αρχικά και την υλοποίηση της από την σημερινή Κυβέρνηση, η οποία ήρθε να λύσει το τεράστιο πρόβλημα το οποίο δημιούργησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ένα σχόλιο

  1. Βαγιανη Περιφάνη

    Ότι καλύτερο για την Αλεξανδρούπολη,χρόνια το περιμέναμε, θα είναι πολύ καλό για την πόλη μας για τον τουρισμό της τα καταστήματα τα ξενοδοχεία, θα φέρει την ανάπτυξη , και για αυτούς που μένουν στο εξωτερικό, θα γλυτώσουν της χιλιομετρικές αποστάσεις Καβάλα και Θεσσαλονίκη χαιρόμαστε όλοι γι’αυτό

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*