Σαμοθράκη: Τρεις συλλήψεις ανακοίνωσε με καθυστέρηση 3 ημερών το Λιμενικό, για το περιηγητικό σκάφος “Θεοδώρα”!!!

Σαμοθράκη: Τρεις συλλήψεις ανακοίνωσε με καθυστέρηση 3 ημερών το Λιμενικό, για το περιηγητικό σκάφος “Θεοδώρα”!!!

-Ο καπετάνιος του σκάφους στο οποίο επέβαιναν 75 επιβάτες όταν έπεσε στα βράχια και δύο άτομα την επόμενη μέρα που προσπάθησαν να το ρυμουλκήσουν παράνομα, συνελήφθησαν από το Λιμενικό Σαμοθράκης

-Αναστάτωση στα Λιμεναρχεία Σαμοθράκης, Αλεξανδρούπολης και στα κεντρικά του Λιμενικού Σώματος, μετά το δημοσίευμα του Evros-news.gr για τον χειρισμό του σοβαρού ατυχήματος

Πριν λίγη ώρα, ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 3 ολόκληρων ημερών και αφού προηγήθηκε το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ πρωινό δημοσίευμα του Evros-news.gr, ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα του Λιμενικού Σώματος ότι έγιναν 3 συλλήψεις και άλλες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης, για το σοβαρό ατύχημα του περιηγητικού σκάφους “Θεοδώρα”.

Αν και το Λιμενικό Σώμα στην επίσημη σελίδα του δημοσιεύει άμεση ενημέρωση, ακόμα και για πολύ μικρότερης σημασίας θέματα, από το απόγευμα της Παρασκευής 5 Αυγούστου μέχρι σήμερα 8 Αυγούστου και αφού χρειάστηκε να επισημάνουμε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα και ερωτηματικά για τον χειρισμό της υπόθεσης από το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης αλλά και αυτό της Αλεξανδρούπολης στο οποίο υπάγεται, στις 5.14 μ.μ της Δευτέρας 8 Αυγούστου, βγήκε η ανακοίνωση. Σε αυτή αναφέρεται πως έγιναν συνολικά 3 συλλήψεις, του 31χρονου καπετάνιου του “Θεοδώρα” την Παρασκευή και δύο ακόμα ατόμων 65 και 58 χρόνων, που προσπάθησαν το Σάββατο 6 Αυγούστου να το ρυμουλκήσουν παράνομα. Κι ακόμα ότι στο σκάφος όταν προσέκρουσε στα βράχια, επέβαιναν 75 επιβάτες και δύο άτομα πλήρωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Σαμοθράκη: Γιατί αποσιωπήθηκε απ’ το Λιμεναρχείο το “ναυάγιο” του περιηγητικού σκάφους “Θεοδώρα”; Τι ακριβώς “παίχθηκε”;

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει:

“Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες την 05-08-2022 η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, για πρόσκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ” Ν. Ζακύνθου 76 σε άγνωστο αντικείμενο, στην θαλάσσια περιοχή ”Σκεπαστός ” ν.Σαμοθράκης, κατά την εκτέλεση περιηγητικού πλου, με 75 επιβάτες και 2 άτομα πλήρωμα, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο σκάφος.

Ο Πλοίαρχος του ανωτέρω σκάφους κατευθύνθηκε στην πλησιέστερη ακτή και προέβη σε προσγειάλωση του σκάφους, με αποτέλεσμα την ασφαλή αποβίβαση των επιβαινόντων του.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος ημεδαπός Πλοίαρχος του σκάφος.

Στη συνέχεια, απογευματινές ώρες την 06-08-2022, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 65 και 58 ετών, διότι επιχείρησαν να ρυμουλκήσουν το ανωτέρω σκάφος, ο μεν 65χρονος ως χειριστής του υπό απαγόρευση απόπλου ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ”, ο δε 58χρονος ως χειριστής Ε/Π – Α/Κ σκάφους, χωρίς το υπό απαγόρευση σκάφος να έχει επιθεωρηθεί από αρμόδιο ναυπηγό ή νηογνώμονα και χωρίς να έχει δοθεί η σχετική άρση απαγόρευσης απόπλου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Σαμοθράκη: Βούλιαξε το περιηγητικό σκάφος “Θεοδώρα”, όταν έπεσε στα βράχια με επιβάτες πάνω

Πέρα από το γεγονός, ότι επί 3 ημέρες το Λιμενικό Σώμα αλλά και τα Λιμεναρχεία Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης δεν ανακοίνωσαν το παραμικρό, αν και δύο τοπικά ΜΜΕ, το e-evros.gr αρχικά και το δικό μας Evros-news.gr δημοσίευσαν το σοβαρό αυτό ατύχημα, παρ’ ότι η ίδια η ιδιοκτήτρια εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση, υπάρχουν και άλλα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.

  • Αφού συνελήφθησαν τα δύο άτομα που προσπάθησαν να ρυμουλκήσουν το απόγευμα του Σαββάτου 6 Αυγούστου το περιηγητικό “Θεοδώρα”, “χωρίς το υπό απαγόρευση σκάφος να έχει επιθεωρηθεί από αρμόδιο ναυπηγό ή νηογνώμονα και χωρίς να έχει δοθεί η σχετική άρση απαγόρευσης απόπλου” όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΥΤΟ στο ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΘΕΡΜΩΝ;
  • Αφού το “περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  διαπίστωσαν ότι δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση την Παρασκευή που βρέθηκαν στο σημείο της πρόσκρουσης του περιηγητικού σε βράχια και του βυθίσματος του από την εισροή υδάτων όπως αναφέρει η ανακοίνωση, γιατί χθες Κυριακή στο λιμάνι των Θέρμων είχε τοποθετηθεί ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΝΙ για την αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης;
  • Πήγε ειδικό σκάφος από την Αλεξανδρούπολη για να προχωρήσει στον αποκλεισμό, με το ειδικό προστατευτικό πανί, της περιοχής όπου βρίσκεται ακόμα το “Θεοδώρα” στο λιμάνι των Θέρμων;
  • Επίσης, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι: “Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης”. Από πότε η αποκατάσταση μιας βλάβης από πρόσκρουση σε βράχια ενός σκάφους, γίνεται στο σημείο που αυτή υπήρξε για να επιτραπεί μετά ο απόπλους;

Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς, ο χειρισμός του πολύ σοβαρού αυτού ατυχήματος, αφού στο περιηγητικό σκάφος κατά την πρόσκρουση του επέβαιναν 75 άτομα, συν τα δύο του πληρώματος, τόσο από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης όσο και το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης στο οποίο ανήκει, αλλά και το Λιμενικό Σώμα σε κεντρικό επίπεδο, υπήρξε… προβληματικός. Ακόμα και ο τίτλος της ανακοίνωσης: “Προσγειάλωση Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στη Σαμοθράκη”, όταν μέσα στο κείμενο στη συνέχεια αναφέρεται σε “πρόσκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ” Ν. Ζακύνθου 76 σε άγνωστο αντικείμενο με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο σκάφος”, δείχνει την πρόθεση να… υποβαθμιστεί το ζήτημα.

Επίσης, από το γεγονός ότι εξέδωσαν ανακοίνωση 3 ημέρες μετά το συμβάν και αφού προηγήθηκε το δημοσίευμα του Evros-news.gr, αποδεικνύεται πως υπήρξε προσπάθεια να “θαφτεί” επικοινωνιακά το σοβαρό αυτό ατύχημα. Κι επίσης, γνωρίζουμε ότι μετά από το ρεπορτάζ μας, υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες από Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, ακόμα και τοπικών συνδικαλιστών του Λιμενικού με τα κεντρικά του Λιμενικού και το υπουργείο Ναυτιλίας, για την… επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*