Σαμοθράκη: Τα κύματα παρέσυραν 300 μέτρα κολυμβήτρια – Διασώθηκε με ειδική επιχείρηση του Λιμενικού

Σαμοθράκη: Τα κύματα παρέσυραν 300 μέτρα κολυμβήτρια – Διασώθηκε με ειδική επιχείρηση του Λιμενικού

Ειδική επιχείρηση από το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης διέσωσε χθες μια 69χρονη Ελληνίδα κολυμβήτρια, την οποία τα κύματα παρέσυραν 300 μέτρα από την ακτή κοντά στην περιοχή Ακρωτήρι.

Όπως αναφέρει η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

“Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, απογευματινές ώρες χθες, για 69χρονη ημεδαπή κολυμβήτρια σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά άκρα Ακρωτήρι βορειοδυτικά ν. Σαμοθράκης.

Άμεσα εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα περιπολικό όχημα από ξηράς, όπου διαπίστωσαν πως η ανωτέρω βρισκόταν τριακόσια (300) μέτρα από την ακτή, παρασυρόμενη από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Η εν λόγω κολυμβήτρια περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στον λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, καλά στην υγεία της.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης”.

Η διάσωση κολυμβήτριας δημοσιοποιήθηκε,

το “ναυάγιο” του περιηγητικού γιατί αποσιωπήθηκε;

Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος της Σαμοθράκης για την σωτήρια επέμβαση τους με ειδική επιχείρηση και την διάσωση της 69χρονης κολυμβήτριας που είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Δεν μπορούμε όμως να ην επισημάνουμε, ότι ενώ το συγκεκριμένο περιστατικό που αφορούσε ένα μόνο άτομο δημοσιοποιήθηκε με δελτίο Τύπου από το Λιμενικό και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το πολύ σοβαρότερο περιστατικό που αφορούσε το “ναυάγιο” του περιηγητικού σκάφους “Θεοδώρα” την Παρασκευή στο οποίο επέβαιναν δεκάδες άτομα, αποσιωπήθηκε και δεν εκδόθηκε καμιά ανακοίνωση.

Αν μάλιστα ισχύουν όσα μάθαμε ανεπίσημα, ότι το Λιμεναρχείο Σαμοθράκης επιλήφθηκε του σοβαρού περιστατικού με την πρόσκρουση του περιηγητικού σε βράχια και ην βύθιση του και την μεταφορά του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο λιμάνι Θέρμων, τότε αυτόματα δημιουργούνται περισσότερα ερωτηματικά για τον τρόπο χειρισμού ορισμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Σαμοθράκη: Γιατί αποσιωπήθηκε απ’ το Λιμεναρχείο το “ναυάγιο” του περιηγητικού σκάφους “Θεοδώρα”; Τι ακριβώς “παίχθηκε”;