Συναγερμός στη Σαμοθράκη: Φωτιά πάνω απ’ τα Θέρμα (περιοχή Πρίνος) – Επιχειρούν πυροσβεστικά εναέρια μέσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός στη Σαμοθράκη: Φωτιά πάνω απ’ τα Θέρμα (περιοχή Πρίνος) – Επιχειρούν πυροσβεστικά εναέρια μέσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Σαμοθράκη, από φωτιά που καίει σε δύσβατη περιοχή πάνω από τα Θέρμα, στην περιοχή Πρίνος στις πηγές Γριάς Βάθρας και ήδη στο σημείο που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση πεζοπόρων τμημάτων, επιχειρούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Μάλιστα οι καπνοί είναι ορατοί ακόμα και από την Αλεξανδρούπολη, ενώ αν και η περιοχή είναι δύσβατη, υπάρχουν ελεύθεροι κατασκηνωτές μέσα στο δάσος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης με όλη την δύναμη του βρίσκεται στην περιοχή και προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο, ενώ ήδη συμμετέχουν στην κατάσβεση της φωτιάς το Πυροσβεστικό ελικόπτερο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης και θα επιχειρήσουν και τα δύο αεροπλάνα Air Tractors.

Από τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο ζητήθηκαν και άλλα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, που αναμένεται να μεταφερθούν από την Αλεξανδρούπολη. Επίσης, στις προσπάθειες αναμένεται να πάει μέρος και ο Στρατός, με τις δυνάμεις που υπάρχουν στο νησί.

Να επισημάνουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή των Θέρμων και γενικά στις Βάθρες της Σαμοθράκης, υπάρχουν πολλοί επισκέπτες που κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ μέσα στο δάσος και ο κίνδυνος να ξεσπάσουν πυρκαγιές αν δεν είναι προσεκτικοί, είναι πάντα πολύ μεγάλος.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*