Κάτοικος Έβρου καταγγέλει ότι κινδύνεψε σοβαρά η ζωή του από επίθεση σκύλων Ροτβάιλερ στη Γαύδο

Κάτοικος Έβρου καταγγέλει ότι κινδύνεψε σοβαρά η ζωή του από επίθεση σκύλων Ροτβάιλερ στη Γαύδο

-Κατηγορεί επίσης την τοπική Αστυνομία για αδιαφορία και προσπάθεια υποβάθμισης του περιστατικού και της καταγγελίας του

Σε μια σοβαρή καταγγελία προβαίνει στο Evros-nes.gr ο Κωνσταντίνος Κατσούρας που τα τελευταία τρία χρόνια έχει εγκατασταθεί στις Καστανιές Ορεστιάδας, για επίθεση που δέχθηκε κατά τις διακοπές του στο νησί της Γαύδου, όταν κινδύνεψε η ζωή του από δύο σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ.

Στην επιστολή του προς την ιστοσελίδα μας, την οποία συνοδεύει με φωτογραφίες της κατάστασης που βρέθηκε ο ίδιος αλλά και το μικρό σκυλί του, αφού κινδύνεψε η ζωή του από την επίθεση των δύο συγκεκριμένων σκυλιών, καταγγέλει επίσης την αντιμετώπιση που είχε από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές. Έχει ήδη αναθέσει την υπόθεση του σε δικηγόρο του Έβρου και προχώρησε σε μηνύσεις, ενώ θα γίνει και αγωγή εναντίον του ιδιοκτήτη των δύο σκυλιών. Επίσης, τονίζει πως δέχθηκε απειλές επειδή προχώρησε την υπόθεση καταγγέλοντας ότι κινδύνεψε η ζωή του και παράλληλα επισημαίνει την άψογη στάση των γιατρών που προσέφεραν βοήθεια στον ίδιο, αλλά και στην σκυλίτσα του.
Η επιστολή του κ.Κατσούρα αναφέρει:
Βρισκόμουνα στην Κρήτη από 3 Ιανουαρίου για ορειβασία, ανεβαίνοντας όλο το χειμώνα όλα τα βουνά της Κρήτης!
Στις 26 Απριλίου θέλοντας να κάνω διακοπές, πήγα στο νησί της Γαύδου. Την 17 Μαΐου βρισκόμενος κατασκηνωμένος στην παραλία Σαρακήνικο της Γαύδου, έγινε ένα γεγονός που παραλίγο να μου στοιχίσει τη ζωή εμένα και του σκυλιού μου!
Συγκεκριμένα δύο δεσποζόμενα σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ στις 9: 15μμ ήρθαν στο χώρο κατασκήνωσης μας και μας επιτέθηκαν στην ερημική παραλία τότε, στο Σαρακήνικο της Γαύδου! Τα σκυλιά αυτά είχανε σκάψει στην άμμο και βγήκαν από τον ακατάλληλο χώρο φύλαξης που τα είχε ο ιδιοκτήτης τους. Ο χώρος όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ήταν ακατάλληλος για φύλαξη τέτοιων σκύλων.
Αφού έδωσα μάχη για τη ζωή μου και τη ζωή του σκύλου μου σχεδόν δύο ώρες, κατάφερα να επιβιώσω παλεύοντας αλλά και ξεγελώντας τα σκυλιά και να ειδοποιήσω την Αστυνομία με κλήση στο 112 αριθμό έκτακτης ανάγκης γύρω στις 11:00 το βράδυ.
Για το περιστατικό έχει γίνει μήνυση στον ιδιοκτήτη, παρότι η Αστυνομία που είναι υπεύθυνη για την περιοχή, προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός ή τουλάχιστον να το καθυστερήσει. Τα δύο αυτά Ροτβάιλερ βρίσκονται ακόμα στο χώρο του ιδιοκτήτη, κάτι που το θεωρώ πολύ επικίνδυνο διότι ο ιδιοκτήτης και ανεύθυνος είναι, όπως μου είπαν κάτοικοι του νησιού τα σκυλιά έχουνε βγει πολλές φορές έξω από το χώρο φύλαξης και απλά τα μάζευε και τα έβαζε μέσα, όπως και ότι τα σκυλιά έχουν ξανά επιτεθεί και έχουν ξανά δαγκώσει ανθρώπους αρκετές φορές.
Επιπλέον τα σκυλιά αυτά φυλάσσονται σε ακατάλληλο χώρο, διαρκώς και εκτεθειμένα σε καιρικές συνθήκες ακατάλληλες, πράγμα που βάση νόμου θεωρείται ως κακοποίηση ζώο
Η δικηγόρος μου κυρία Χατζόγλου Μαρία ενόχλησε πολλές φορές την τοπική Αστυνομία της Κρήτης και τη διεύθυνση Χανίων για να προχωρήσει το θέμα της μήνυσης μου διότι κολλούσε αδικαιολόγητα, καθώς δέχτηκα και κοροϊδίες από την αστυνομία Κάνδανου που είναι υπεύθυνη για την περιοχή, όπως κοροϊδία δέχτηκε και η δικηγόρος μου όταν τηλεφωνούσε, με σκοπό ίσως την απόκρυψη ή την καθυστέρηση του νόμιμου δικαιώματός μου να κάνω μήνυση για το περιστατικό που παραλίγο να μας στοιχίσει τη ζωή μας.
Η δικηγόρος κ.Μαρία Χατζόγλου έστειλε και email στον εισαγγελέα Χανίων κάνοντας του γνωστό τόσο το γεγονός της επίθεσης, όσο και την επικινδυνότητα της κατάστασης με δύο τέτοια σκυλιά, τώρα μάλιστα που το νησί είναι γεμάτο κόσμο λόγω τουρισμού. E-mail που δεν απαντήθηκε ποτέ και φυσικά ούτε έγινε κάτι ως τώρα τουλάχιστον για την απομάκρυνση των ζώων από τον ιδιοκτήτη του. Ο ιδιοκτήτης των ζώων όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό αλλά όσο ήμουνα στο νησί μέχρι πριν λίγες ημέρες, δεχόμουν απειλές του. Μάλιστα χαρακτηριστική του φράση που δείχνει πόσο ανεύθυνος και ακατάλληλος είναι ο ιδιοκτήτης για να έχει στην κατοχή του τέτοια ζώα και πως ανάλογο περιστατικό μπορεί να επαναληφθει καθώς ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει καν ότι παραλίγο να πεθάνει ένας άνθρωπος και το σκυλί του, είναι: “αν τα σκυλιά μου ήταν κακά θα σε σκότωναν”!
Πράγμα που θα είχε γίνει σίγουρα αν στη θέση μου ήταν κάποιο παιδάκι η κάποια γυναίκα, καθώς η δικιά μου η σωτηρία από την επίθεση είναι και λόγω των ικανοτήτων μου και λόγω κάποιων γνώσεων που έχω για τα σκυλιά, καθώς την ώρα της επίθεσης κρατώντας την ψυχραιμία μου μπόρεσα να τα ψυχολογήσω και να μπορέσω να τα ξεγελάσω, και να μπορέσουμε να απεμπλακούμε και να σωθούμε.
Συγκεκριμένα δέχτηκα περίπου 60 με 70 δαγκωνιές στο σώμα μου, ακόμα και βάθους 5 cm, νοσηλεύτηκα στα ιατρεία της Γαύδου για πάρα πολύ καιρό παίρνοντας πέντε χάπια αντιβίωση την ημέρα, για να αποφύγω και τη μόλυνση που ήταν ορατή!
Το σκυλί μου ράτσας Μαλτέζ μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο στα Χανιά, του έγιναν οι απαραίτητες περιποιήσεις όπως ράμματα φάρμακα και αντιβιώσεις και γλίτωσε, καθώς παλεύοντας σώμα με σώμα με τα δύο Ροτβάιλερ το άρπαξα τρεις φορές μέσα από τα δόντια τους δαγκώνοντας ακόμα εγώ το ένα σκυλί! Στην κυριολεξία πάλεψα με νύχια και με δόντια για τη σωτηρία του σκύλου μου αλλά και τη δικιά μου!
Αξιοσημείωτο ακόμα είναι πως ακόμα και από την αστυνομία του νησιού δεν δέχτηκα και τόσο καλή συμπεριφορά επειδή αποφάσισα να κάνω μήνυση στον ιδιοκτήτη των σκυλιών! Συγκεκριμένα μετά το τηλεφώνημα της δικηγόρου μου στην Διεύθυνση, καθώς από την κατάθεση μου είχανε περάσει 20 μέρες και δεν είχα κανένα νέο, όταν κλήθηκα στον ΑστυνομικόΣταθμό για εκ νέου κατάθεση καθώς στην πρώτη τηλεφωνική δεν είχε γραφτεί τίποτα, δέχτηκα κριτική του τύπου μας έχεις ζαλίσει, και όταν απάντησα “εγώ σας έχω ζαλίσει που ήρθα για διακοπές και κόντεψα να πεθάνω”, η απάντηση ήταν “αν δεν ήθελες να κινδυνεύεις να πεθάνεις να καθόσουνα σπίτι σου”.
ΟΙ φωτογραφίες είναι από τις εκδορές στο σώμα μου ακριβώς λίγη ώρα μετά την επίθεση στα ιατρεία της Γαύδου!.
Επειδή πραγματικά ο κίνδυνος μολύνσεως ήταν πολύ μεγάλος επικοινωνήσαμε με την Ενωση Λοιμωξιολόγων στην Αθήνα για συμβουλές και ο ίδιος ο γνωστός γιατρός λοιμοξιολόγος κ.Τσιόδρας ενδιαφέρθηκε και μας πήρε τηλέφωνο για να δώσει συμβουλές.
Πέρα από το γεγονός καταγγέλλω και τη στάση της Αστυνομίας που είναι υπεύθυνη για την περιοχή της Γαύδου, καθώς με κορόιδευε ότι μου έπαιρνε τηλεφωνικά κατάθεση ενώ δεν είχε γραφτεί τίποτα, και μετά από τηλεφώνημα της δικηγόρου μου που αναστάτωσε τη διεύθυνση Χανίων, καθώς δεν ερχόταν η δικογραφία για υπογραφή, έστειλαν στο email του Αστυνομικού της Γαύδου για δικογραφία ένα κενό χαρτί, που έγραφε απλά το ονοματεπώνυμό μου. Δεν είχε καταγραφεί τίποτα από ότι έλεγα στον αστυνομικό στο τηλέφωνο!
Επίσης κατά την παραμονή μου στο νησί της Γαύδου που όπως σας ανέφερα επέστρεψα πριν λίγες μέρες στον τόπο μου στον Έβρο, δέχτηκα απειλές από κατοίκους για να μην προχωρήσω το θέμα δικαστικώς, ακόμα και απειλές κατά της ζωής μου. Φυσικά ήμουνα σε κατάσταση να μην καταλαβαίνω τίποτα και τους απαντούσα πως ” απειλές εγώ δεν σηκώνω εδώ είναι Ελλάδα και θα γίνει ότι θα γινότανε οπουδήποτε αλλού”! Κι αν θέλετε ελάτε είμαι έτοιμος!”
Στη Γαύδο λοιπόν μετά το παρολίγον για μένα και το σκυλί μου θανατηφόρο γεγονός έζησα ένα “κράτος εν κράτη”! Δεν δέχτηκα κανέναν συμβιβασμό χρηματικό που μου πρότειναν και θέλω και την παραδειγματική τιμωρία του ιδιοκτήτη και την απομάκρυνση των ζώων από αυτόν, διότι αν τέτοιος ανεύθυνος άνθρωπος έχει τέτοια ζώα είναι θέμα χρόνου να ξανασυμβεί κάτι ακόμα πιο σοβαρό, από το δικό μου και του σκυλιού μου που παραλίγο να είναι φονική επίθεση! .
Επιθυμώ τη δημοσιοποίηση του θέματος για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να μη θρηνήσουμε θύματα, που θεωρώ βέβαιο πως θα θρηνήσουμε, απλά είναι θέμα χρόνου, και όπως μαρτυρά το περιστατικό που έγινε πάλι πριν λίγες μέρες με το παιδάκι στην Εύβοια, υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι ιδιοκτήτες μεγάλων άγριων σκυλιών και κυρίως Rottweiler που νομίζουν ότι έχουνε κανις και όχι ένα τεράστιο σκυλί που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα αν ξεφύγει της προσοχής, ακόμα και θάνατο! Πάρα πολλά είναι τα περιστατικά που έχουν γίνει με αυτή τη ράτσα σκυλιού.
Δύο ακόμα περιστατικά αξίζει να σημειώσω! Το πρώτο είναι πώς παρότι τα τραύματα μου έχουν πλέον κλείσει και πλέον υπάρχουνε μόνο σημάδια και μώλωπες, σε ένα σημείο στο πόδι μου εκεί που δέχτηκα τα πιο σοβαρά τραύματα, έχει γίνει απονεύρωση και αυτό μάλλον θα είναι μόνιμο, αλλά και την επικοινωνία μου με φιλοζωικό σωματείο των Χανίων που όταν η κυρία που μίλησα άκουσε ότι έχω ένα αναφέρω θέμα της Γαύδου για επίθεση σκύλων, μου μίλησε άσχημα και αναγκάστηκα να κλείσω το τηλέφωνο! Η κυρία είχε ενημερωθεί προφανώς ότι θα έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν έτοιμη να φερθεί ανάλογα! Πρώτα με ρώτησε ποια περιοχή και μετά μου μίλησε άσχημα.
Λόγω των γεγονότων και ότι έχει γίνει σκέφτομαι να ζητήσω να μην εκδικαστεί η υπόθεση στην Κρήτη διότι και εμπιστοσύνη στις αρχές δεν έχω, αλλά και έχω δεχτεί απειλές οπότε ίσως να είναι παρακινδυνευμένο για τη σωματική μου ακεραιότητα να εκδικαστεί η υπόθεση στα Χανιά.
Επίσης θεωρώ απαράδεκτη τη συμπεριφορά της Αστυνομίας που είναι υπεύθυνη για το νησί της Γαύδου, τέτοιες συμπεριφορές δεν θυμίζουν Ελληνική αστυνομία αλλά Αστυνομία τριτοκοσμικής χώρας της Λατινικής Αμερικής που προσπαθούν να καλύψουν εγκλήματα!
Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από δύο μήνες που ζητούσαμε φωτοτυπία ένα αντίγραφο της μήνυσης που κατέθεσα εγώ για να προχωρήσει η δικηγόρος μου στην αγωγή, ακόμα δεν το έχουμε πάρει στα χέρια μας!
Σας ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνος Κατσούρας.
Υ.Γ: Σας αποστέλλω φωτογραφίες που αφορούν το περιστατικό και έχουμε καταθέσει και στη μήνυση για τη δικογραφία.