Δριτσάκος: “Ο Διεθνής Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης με την αποθήκη αεροπορικού καυσίμου μπαίνει στην υψηλότερη βαθμίδα παροχής υπηρεσιών”

Δριτσάκος: “Ο Διεθνής Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης με την αποθήκη αεροπορικού καυσίμου μπαίνει στην υψηλότερη βαθμίδα παροχής υπηρεσιών”

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης, πιστοποίησης και εγκατάστασης των αποθηκών, δεξαμενών, παροχής αεροπορικού καυσίμου τύπου JET A1 στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» (ΚΑΑΛΔ).

Πρόκειται για έναν σύγχρονο σταθμό ανεφοδιασμού αεροπορικών καυσίμων, της εταιρείας GISSCO A.E., που βρίσκεται εντός του χώρου του κρατικού αερολιμένα «Δημόκριτος» στην Αλεξανδρούπολη. Η εγκατάσταση αφορά την τοποθέτηση εγκιβωτισμένων δεξαμενών αεροπορικού καυσίμου JET A1 εντός ISO Container, χωρητικότητας  έως 60 κυβικά μέτρα (m3).

Ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κύριος Γεώργιος Ι. Δριτσάκος επισκέφτηκε και επιθεώρησε, παρουσία του Αερολιμενάρχη κυρίου Στυλιανού Ζαντανίδη, τις νέες εγκαταστάσεις αεροπορικού καυσίμου τονίζοντας σχετικά: «Από τις 8/8/2022 ο Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» μπορεί να εξυπηρετεί με ασφάλεια σε 24ωρη βάση τον ανεφοδιασμό όλων των εναέριων μέσων που δραστηριοποιούνται στην Τερματική Περιοχή (ΤΜΑ) του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή που θέτει τον ακριτικό Διεθνή Αερολιμένα στην υψηλότερη βαθμίδα παροχής υπηρεσιών. Η παροχή αεροπορικού καυσίμου όλων των τύπων στα αεροδρόμια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αποτελεί σημαντικό στόχο τον οποίο υλοποιούμε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλους τους αρμόδιους φορείς Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” η πρώτη πτήση τσάρτερ μεταφέροντας 190 επιβάτες απ’ το Παρίσι

Γνωστοποιείται ότι η παροχή αεροπορικού καυσίμου στον ΚΑΑΛΔ είχε διακοπεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών λόγω αλλαγής της νομοθεσίας περί φορολογικών αποθηκών.

Το αεροπορικό πάρκο καυσίμων που λειτουργεί στον ΚΑΑΛΔ είναι μία νέα σύγχρονη και απολύτως ασφαλής εγκατάσταση παροχής αεροπορικού καυσίμου (Jet A1) που δίνει δυναμική προοπτική οικονομικής, κοινωνικής ανάπτυξης αλλά και εθνικής ασφάλειας τόσο στον ακριτικό Νομό Έβρου όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επίσκεψη Δερμεντζόπουλου πρώτη ημέρα

λειτουργίας του σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου, πρώτη ημέρα επίσημης λειτουργίας του σταθμού ανεφοδιασμού αεροπορικών καυσίμων, επισκέφθηκε το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, που εκ του θεσμικού του ρόλου συνέβαλλε και αυτός σημαντικά ώστε να ξαναλειτουργήσει η αποθήκη καυσίμων και να μπορούν να εξυπηρετούνται πτήσεις τσάρτερ. Ενημερώθηκε από τον Αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη και τον υπεύθυνο της εταιρείας “GISSCO”
για τις λεπτομέρειες και επεσήμανε:
“Η έναρξη λειτουργίας του σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος”, ήταν ένα συνεχές και πάγιο αίτημα.
Ο Κρατικός Αερολιμένας “Δημόκριτος” αναβαθμίζεται αισθητά και μεταλάσσσει τον Έβρο σε κόμβο ανάπτυξης.
Να ευχαριστήσω τον Αερολιμενάρχη, Στέλιο Ζαντανίδη για τις προσπάθειες που κατέβαλε, αλλά κυρίως για τις από κοινού συντονισμένες μας κινήσεις.
Η επίλυση του ζητήματος από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναδεικνύει περίτρανα το άοκνο ενδιαφέρον του ίδιου και της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και ενίσχυση της περιφέρειας”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*