Αλεξανδρούπολη: “Πέταξαν” απ’ ευθείας για Παρίσι 117 Εβρίτες, με την πτήση τσάρτερ των Γαλλοεβραίων

Αλεξανδρούπολη: “Πέταξαν” απ’ ευθείας για Παρίσι 117 Εβρίτες, με την πτήση τσάρτερ των Γαλλοεβραίων

Οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ από χώρες του εξωτερικού ξεκίνησαν και πάλι να προσγειώνονται και να απογειώνονται μετά από χρόνια που είχαν διακοπεί, στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, αφού η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε λύση στην λειτουργία αποθήκης αεροπορικών καυσίμων. 

Την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Αυγούστου, περίπου 100 Γαλλοεβραίοι ήρθαν και πάλι στο νομό Έβρου με 4 πτήσεις τσάρτερ απ’ ευθείας από το Παρίσι και θα παραμείνουν στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στην περιοχή μας για 15 ημέρες. Θα αναχωρήσουν για την γαλλική πρωτεύουσα στις 23 και 24 Αυγούστου με άλλες τέσσερις πτήσεις τσάρτερ της ίδιας αεροπορικής εταιρείας που τους έφερε. Βέβαια για να τα λέμε όλα, ουσιαστικά κερδισμένοι από την παραμονή τους εδώ θα είναι κυρίως9αν όχι αποκλειστικά) τα δυο ξενοδοχεία που τους φιλοξενούν, αφού η παραμονή τους είναι me All Inclusive. Θα τρώνε και θα πίνουν δηλαδή στο Ramanda και το Astir Egnatia και ελάχιστα χρήματα θα αφήσουν στην υπόλοιπη εστίαση και γενικότερα αγορά της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” η πρώτη πτήση τσάρτερ μεταφέροντας 190 επιβάτες απ’ το Παρίσι

Πάντως η άφιξη τεσσάρων πτήσεων τσάρτερ, έδωσε την ευκαιρία σε 117 Εβρίτες ή Θρακιώτες γενικότερα, αφού δεν αποκλείεται να προέρχονται και από τους άλλους νομούς της Θράκης, για να ταξιδέψουν απ’ ευθείας στο Παρίσι από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης. Το πρωί της Τετάρτης η πτήση που έφερε τους Γαλλοεβραίους, επιβίβασε και τους συντοπίτες μας η οποία δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την “πόλη του φωτός” και έκλεισαν εισιτήρια μέσω γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της αεροπορικής εταιρείας που έχει τα τσάρτερ.

Δεν θα μείνουν βέβαια και αυτοί δυο εβδομάδες εκεί όπως οι Γαλλοεβραίοι στον τόπο μας, αλλά θα επιστρέψουν μέσω της Θεσσαλονίκης νωρίτερα με άλλες πτήσεις και θα έρθουν στην Αλεξανδρούπολη με όποιον τρόπο διαθέτει ο καθένας. Όπως και να έχει, το αεροδρόμιο του Έβρου και της Θράκης, μετά την επίλυση από την σημερινή Κυβέρνηση του προβλήματος που δημιούργησε η απόφαση της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την κατάργηση της αποθήκης αεροπορικών καυσίμων, έγινε και στην πράξη… Διεθνές και μπορεί πλέον να φιλοξενεί εκτός από τις εσωτερικές πτήσεις και αυτές του εξωτερικού. Οπότε όποια εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να το επιλέξει ως προορισμό για πτήσεις από ευρωπαϊκές χώρες, έχει πλέον τη δυνατότητα να το κάνει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*