Διδυμότειχο: Στα… μουλωχτά, χωρίς καμιά προβολή, απονεμήθηκαν τα πτυχία Πανεπιστημιακού Επιπέδου της Νοσηλευτικής Σχολής!!!

Διδυμότειχο: Στα… μουλωχτά, χωρίς καμιά προβολή, απονεμήθηκαν τα πτυχία Πανεπιστημιακού Επιπέδου της Νοσηλευτικής Σχολής!!!

Όσο καλή διάθεση να έχει οποιοσδήποτε, όση υπομονή και αν κάνει, τελικά καθημερινά αποδεικνύεται ότι η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της δημοτικής αρχής του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου στο Διδυμότειχο είναι ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ.

Νέοι άνθρωποι, αρκετοί από αυτούς επαγγελματίες και επιχειρηματίες, αλλά να είναι τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ και να μην μπορούν να σκεφθούν ούτε τα αυτονόητα; Να κάνουν κάποιες ενέργειες που θα βγάλουν την πόλη τον δήμο και την περιοχή από την μιζέρια, την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση; Αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο, αποτέλεσε η απονομή των πτυχίων της Σχολής Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, την Παρασκευή 22 Ιουλίου. Ναι, της Νοσηλευτικής που είναι γνωστό ότι δέχεται μεγάλο “πόλεμο” από αρκετούς, ότι την… εποφθαλμιά η Αλεξανδρούπολη να την “αρπάξει”, τη Νοσηλευτική Σχολή που αποτελεί Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζει πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα υποδομών, κτιρίων, Καθηγητών, λειτουργίας και στελέχωσης σε όλα τα επίπεδα.

Κι όμως, για όσους δεν το γνωρίζετε, το Πανεπιστημιακό Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου του ΔΙΠΑΕ, στις 22 Ιουλίου 2022 απένειμε τα πρώτα του… Πανεπιστημιακού Επιπέδου πτυχία σε 20 φοιτητές του. Ήταν τα παιδιά που είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου ως ΤΕΙ και μετά την μετατροπή του σε ΑΕΙ συνέχισαν τις σπουδές σε άλλα 8 μαθήματα, ώστε να γίνουν Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Τα κατάφεραν να ήρθε η ώρα να γίνει η απονομή των πτυχίων τους, μαζί με άλλους 57 απόφοιτους που πήραν πτυχία του παλιού ΤΕΙ.

Η ορκωμοσία και η απονομή πραγματοποιήθηκε μάλιστα κανονικά, αλλά:

  • Μάθατε κάτι;
  • Ακούσατε κάτι;
  • Διαβάσατε κάτι;
  • Πολύ περισσότερο, είδατε κάποιο ΒΙΝΤΕΟ από την εκδήλωση;
  • Διαβάσατε καμιά ανακοίνωση του δήμου Διδυμοτείχου πριν την συγκεκριμένη εκδήλωση;
  • Είδατε κάποια φωτογραφία από τις απονομές στην επίσημη ιστοσελίδα του;
  • Είδατε να αναρτήσουν έστω στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook κάτι ο δήμαρχος Ρωμύκος Χατζηγιάννογλου, η Αντιδήμαρχος Στέλλα Θεοδοσίου-Ζυγογιάννη που καθημερινά μας… ζαλίζει με τον καθαρισμό των χόρτων ή την  Δημοτική Βιβλιοθήκη ή έστω κάποιος άλλος Αντιδήμαρχος;

ΤΙΠΟΤΑ. Άκρα του… τάφου σιωπή από την δημοτική αρχή του κ.Χατζηγιάννογλου.

Η απονομή πτυχίων Πανεπιστημιακού Επιπέδου για πρώτη φορά από τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να την προβάλλουν με πολλούς και διάφορους τρόπους. Για να στείλουν το ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ, ότι η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου όχι μόνο παραμένει όρθια, αλλά κάνει και απονομή πτυχίων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Να δώσουν ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ σε αυτήν, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Να απαιτήσουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης απονομής όχι μέσα στο κλειστό Αμφιθέατρο του Δήμου   Διδυμοτείχου καλοκαιριάτικα που ο κόσμος σκάει απ’ τη ζέστη, ούτε καταμεσήμερο. Γιατί η ορκωμοσία έγινε σε δύο τμήματα στις 12:00 μ.μ. και αφορούσε στους αποφοίτους που έλαβαν πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και στις 13:00 μ.μ. που αφορούσε σε αποφοίτους που πήραν πτυχίο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Να γινόταν σε ανοιχτό χώρο και απόγευμα προς βράδυ. Έτσι ώστε οι οικογένειες, με τους γονείς και τους συγγενείς των 77 αποφοίτων που δεν κατάγονται από την περιοχή, να παρέμεναν για ένα βράδυ στην πόλη. Να την γνώριζαν καλύτερα. Η εκδήλωση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί για παράδειγμα, στο προαύλιο της Μητρόπολης, μέσα στο εμφατικό Κάστρο. Να βρεθούν οι απόφοιτοι και οι δικοί τους στην… καρδιά της “πόλη των κάστρων”. Πόσο μάλλον όταν την ίδια ημέρα, είχαν προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις“Castle Art Night” εκεί. Και μετά να ξεχυθούν όλοι μαζί στην πόλη του Διδυμοτείχου. 

Την ίδια ημέρα, το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, έκανε την απονομή του στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο, παρουσία και μουσικής μπάντας και δημιούργησε ένα πολύ όμορφο κλίμα και μια ατμόσφαιρα χαράς, σε συνδυασμό φυσικά με την ορκωμοσία των αποφοίτων του. 

Στο Διδυμότειχο δυστυχώς, με ευθύνη της δημοτικής αρχής του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Η επίκληση ότι την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το ΔΙΠΑΕ, δεν απαλλάσσει κανέναν, ούτε αποτελεί δικαιολογία. Είναι γνωστό από την εισήγηση του Πρύτανη του άλλωστε προς το υπουργείο Παιδείας, ότι στην Θεσσαλονίκη θέλουν να.. ξεφορτωθούν το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και να πάει στην Αλεξανδρούπολη. Το θέμα είναι πως αν οι τοπικοί θεσμικοί εκπρόσωποι δεν κάνουν τίποτε στην πράξη να το αποτρέψουν, αυτό μα μαθηματική ακρίβεια θα συμβεί.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: Μάθαμε ότι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα για την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής μαζί με κάποιους επαγγελματίες της πόλης, ζήτησαν να προσφέρουν σε όσους θα παραβρίσκονταν στην ορκωμοσία και την απονομή πτυχίων νερά, καφέδες και κάποια τοπικά προϊόντα. Αφού αρχικά ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου (κανονικά ο δήμος έπρεπε να σκεφθεί μια… μικρή δεξίωση) είπε ότι το θέμα αφορά το Διεθνές Πανεπιστήμιο και τους υπεύθυνους της Νοσηλευτικής Σχολής και τελικά η άδεια δόθηκε τηλεφωνικά λίγη ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων. Που φυσικά δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Αυτά…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*