Κόμμα Βαρουφάκη-Κ.Αρσένης: “Μετά την πυρκαγιά στη Σαμοθράκη, να φύγουν τα κατσίκια απ’ το βουνό”

Κόμμα Βαρουφάκη-Κ.Αρσένης: “Μετά την πυρκαγιά στη Σαμοθράκη, να φύγουν τα κατσίκια απ’ το βουνό”

Κι όμως, εκτός του αρχηγού τους Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη, που έπρεπε κανονικά να είναι στην φυλακή με τα… εγκληματικά που έκανε το πρώτη 6άμηνο του 2015, υπάρχουν και πολλοί ακόμα “επικίνδυνοι” στο κόμμα ΜέΡΑ25, το οποίο δυστυχώς βρίσκεται στην Βουλή.

Όπως ο πρώην ΠΑΣΟΚος Κρίτων Αρσένης, Ευρωβουλευτής με το συγκεκριμένο κόμμα και πλέον βουλευτής του Αθηνών με το ΜέΡΑ25, που πρότεινε ως λύση μετά την πυρκαγιά στις Βάθρες της Σαμοθράκης πάνω από τα Θέρμα, να… απαγορευθεί η βόσκηση στα κατσίκια. Το ανεξέλεγκτο κάμπινγκ που παρά την απαγόρευση εξακολουθεί να κυριαρχεί στην περιοχή δεν… ενοχλεί τον συγκεκριμένο πολιτικό, ίσως γιατί όσοι το επιλέγουν παράνομα ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο με αυτόν. Έγραψε λοιπόν στην σελίδα του στο facebook o… Κρίτων τα εξής:
“Ο κίνδυνος για τη Σαμοθράκη ξεκινάει μετά την κατάσβεση.
Δεν κάηκε απλά ένα δάσος με βελανιδιές στη Σαμοθράκη. Κάηκε μέρος του εμβληματικού δάσους Μαρτίνι. Ένα δάσος με υπεραιωνόβιες βελανιδιές που λόγω της ανεξέλεγκτης βόσκησης ελεύθερων ιδιόκτητων κατσικιών στην Σαμοθράκη δεν είχε νέο δέντρο εδώ και 40 χρόνια. Τα τρώγανε τα κατσίκια.
Καταλαβαίνετε ότι δεν θα ξαναγίνει το δάσος αυτό. Η μόνη ελπίδα για το Μαρτίνι και την Σαμοθράκη που αργοπεθαίνει από την ανεξέλεγκτη υπερβόσκηση είναι να φύγουν τα κατσίκια από το βουνό.
Το συζητάμε χρόνια. Τώρα είναι θέμα ζωής και θανάτου για την Φύση. Παλεύουμε τις ανεμογεννήτριες και τους δρόμους τους, καταφέραμε να κηρύξουμε μεγάλο μέρος του νησιού ζώνη απαγόρευσης ανεμογεννητριών, μην την πατήσουμε από τα κατσίκια”.
Κάτι παρόμοια έγραψε και στην σελίδα του στο twitter:

2 Σχόλια

  1. Δεν τον ξέρω και ούτε με νοιάζει σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει, αλλά ένα δίκαιο το έχει, πρέπει να ελαττωθούν τα κατσίκια για το καλό της χλωρίδας της Σαμοθράκης. Υπάρχουν πάρα πολλά ελευθέρα κατσίκια και μόνο κακό κάνουν στο νησί.

  2. 48 χρόνια ( από την περίφημη μεταπολίτευση) και δημοκρατία στη χώρα ,και στη Βουλή υπάρχουν ακόμη 300 ζωντανά που τρώνε και γεμίζουν τις τσέπες τους αφήνοντας τον τόπο χωρίς μέλλον !!!! Μήπως πρέπει να φύγουν και αυτοί άμεσα μικρέ κομμουνιστή !!!!!

Αφήστε το σχόλιό σας