Έβρος: Ζευγάρι Γάλλων προσπάθησε να φύγει στην Τουρκία με πανάκριβη κλεμμένη Πόρσε, αλλά συνελήφθη

Έβρος: Ζευγάρι Γάλλων προσπάθησε να φύγει στην Τουρκία με πανάκριβη κλεμμένη Πόρσε, αλλά συνελήφθη

Συνελήφθησαν προχθές Τετάρτη 10-8-2022 το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου ένα ζευγάρι Γάλλων, όταν πήγε να φύγει στην Τουρκία με μια πανάκριβη Πόρσε που αποδείχθηκε ότι είχε κλαπεί στην Πολωνία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας και οι δύο 24 χρόνων), κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και υπεξαίρεση.

Ειδικότερα, οι δράστες επιβαίνοντας σε πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους της FRONTEX προέκυψε ότι το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Πολωνίας ως κλαπέν – υπεξαιρεθέν– απολεσθέν. Το κόστος του σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανέρχεται πάω από 150.000 ευρώ.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.