ΕΛ.ΑΣ: Εκτός ελληνικής επικράτειας η νησίδα του Έβρου με τους 40 λαθρομετανάστες

ΕΛ.ΑΣ: Εκτός ελληνικής επικράτειας η νησίδα του Έβρου με τους 40 λαθρομετανάστες

Η νησίδα του ποταμού Έβρου, στην περιοχή μεταξύ Διδυμοτείχου και Λαβάρων στην οποία εδώ και ημέρες έχουν παγιδευτεί περί τους 40 λαθρομετανάστες, βρίσκεται σε τουρκική επικράτεια, αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την παρουσία της ομάδας, τα μέλη της οποίας χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης όπως τα ίδια αναφέρουν, αλλά και διάφορες ΜΚΟ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με ανακοινώσεις τους, διαβιβάστηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις τουρκικές αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου. Από τις συντεταγμένες «προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας».

Το Αρχηγείο προσθέτει ότι «ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής».
Οι εγκλωβισμένοι βρίσκονται ανατολικά του χωριού Κισσάριο Σουφλίου και όπως οι ίδιοι αναφέρουν τους προώθησαν εκεί οι Τούρκοι.

Σύμφωνα επίσης με όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι αποκλεισμένοι, ένα κορίτσι πέντε ετών από τη Συρία, το οποίο είναι στην ομάδα, πέθανε από το τσίμπημα σκορπιού αργά το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη.  Σκορπιός τσίμπησε άλλο ένα κορίτσι, εννέα ετών, το οποίο εμφάνισε εμετούς και πυρετό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*