Νέα ανακοίνωση απ’ την Ελληνική Αστυνομία: Εκτός της ελληνικής επικράτειας οι μετανάστες σε νησίδα

Νέα ανακοίνωση απ’ την Ελληνική Αστυνομία: Εκτός της ελληνικής επικράτειας οι μετανάστες σε νησίδα

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο η Ελληνική Αστυνομία, ε την οποία επαναλαμβάνει ότι λαθρομετανάστες που φέρονται να βρίσκονται σε νησίδα του ποταμού Έβρου στην περιοχή του χωριού Κισσάριο Σουφλίου, βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Παράλληλα επισημαίνει πως ενημερώθηκε επίσημα ήδη δυο φορές η Τουρκία για το γεγονός προκειμένου να παρέμβει, ενώ γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας. Η συγκεκριμένη αναφορά μόνο τυχαία δεν είναι, αφού αν πρόκειται για έδαφος που δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια και υπάρξει παρέμβαση Αστυνομίας ή Στρατού, αυτό μπορεί να προκαλέσει αντίδραση της Τουρκίας, η οποία υπάρχει το ενδεχόμενο να επικαλεστεί εισβολή σε έδαφος της. Κι όλα αυτά σε μια… πονηρή εποχή, με τις γνωστές προκλήσεις των Τούρκων.

Αλλά είναι προφανώς… ψιλά γράμματα για τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, τους γνωστούς… δικαιωματιστές των “περίεργων” ΜΚΟ, αλλά και ανθρώπων, όπως η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι παρόμοιες περιπτώσεις χρειάζονται σοβαρότητα και λεπτό χειρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Γκαρά: “Η Ελλάδα κλείνει τα μάτια σε τραγωδίες και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσφύγων, μεταναστών “

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας.

Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*