Έβρος: Πέρασαν στην Ελλάδα οι 38 λαθρομετανάστες στα Λάβαρα, 4 χιλιόμετρα μακριά απ’ τη νησίδα

Έβρος: Πέρασαν στην Ελλάδα οι 38 λαθρομετανάστες στα Λάβαρα, 4 χιλιόμετρα μακριά απ’ τη νησίδα

Στην ελληνική επικράτεια, στην περιοχή του χωριού Λάβαρα Σουφλίου, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που υποτίθεται βρισκόταν τις προηγούμενες ημέρες και ανήκει στην τουρκική πλευρά του Έβρου μεταξύ Αμορίου-Κισσαρίου,  εντοπίστηκαν πριν από λίγο οι 38 λαθρομετανάστες, ανάμεσα τους και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι αλλοδαποί περισυλλέγονται αυτές τις ώρες από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να τους παρασχεθεί άμεση βοήθεια, ενώ στο σημείο βρέθηκε και μια βάρκα.

Επίσης, άμεσα ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΟΙ ΑΝΕΒΑΣΑΝ

 

 

 

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας»

Να επαναλάβουμε και πάλι πως η Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις όλες τις προηγούμενες ημέρες με χρήση θερμικών καμερών που εντοπίζουν ακόμα και… έντομα αλλά και drones είχαν σαρώσει την περιοχή της συγκεκριμένης νησίδας χωρίς να εντοπίσουν ίχνος ανθρώπινης ύπαρξης. Κι ευτυχώς δεν “τσίμπησαν” να βρεθούν στο συγκεκριμένο σημείο που είναι θεωρείται τουρκικό, δίνοντας επιχειρήματα στην Τουρκία να επικαλεστεί παρουσία σε έδαφος της. Όσο και να πίεζαν σε αγαστη συνεργασία διάφορες ΜΚΟ με περίεργο ρόλο και συνεργασία με κυκλώματα διακινητών. αριστερά κόμματα και αριστεριστές, αλλά και γνωστά για τις σχέσεις με ΜΚΟ ελληνικά και ξένα ΜΜΕ