Νέα πυρκαγιά χθες στη Σαμοθράκη, με δυο εστίες – Με άμεση παρέμβαση τέθηκε υπό έλεγχο (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα πυρκαγιά χθες στη Σαμοθράκη, με δυο εστίες – Με άμεση παρέμβαση τέθηκε υπό έλεγχο (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε χθες στην Σαμοθράκη, στην περιοχή της Άνω Μεριάς και μάλιστα με διπλή εστία φωτιάς στο ύψωμα “Άγκιστρος” και πίσω από το καταφύγιο στην περιοχή όπου βρίσκονται οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας. 

Η άμεση επέμβαση τόσο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του νησιού αλλά και του πυροσβεστικού ελικοπτέρου “ΗΡΑ”, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο, χωρίς να προκαλέσει την καταστροφή που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή πάνω από τα Θέρμα, όπου εκείμη η φωτιά κράτησε δυο ημέρες.

ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος επεσήμανε χαρακτηριστικά: “Η δεύτερη φωτιά χωρίς να είναι ορατή, αλλά την εντόπισε ο πιλότος του ελικόπτερου ΗΡΑ, ήταν πίσω από το καταφύγιο και στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και η πρώτη εστία τέθηκαν υπό έλεγχο.

Ευχαριστούμε άλλη μια φορά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο μας για την άμεση ενημέρωση και επέμβαση, όπως και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου κ.Κούτρα και το πλήρωμα του ελικοπτέρου ΗΡΑ για την συνδρομή του στην κατάσβεση των εστιών.

Στο σημείο έσπευσε και μονάδα πεζοπόρου τμήματος του τοπικού κλιμακίου για να προλάβει τυχόν αναζωπυρώσεις”.