Προκαλεί ξανά η Ν.Γκαρά: “Η Ελλάδα να δημιουργήσει ασφαλείς διόδους για μετανάστες, πρόσφυγες στο έδαφος της”

Προκαλεί ξανά η Ν.Γκαρά: “Η Ελλάδα να δημιουργήσει ασφαλείς διόδους για μετανάστες, πρόσφυγες στο έδαφος της”

Με δεύτερη δήλωση της, αυτή την φορά κοινή με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τομεάρχη Εξωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Γιώργο Ψυχογιό, Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά προκαλεί και πάλι τους Εβρίτες και γενικότερα τους Έλληνες.

Θυμίζοντας το παρελθόν της, όταν πριν το 2015 θέσει υποψηφιότητα και εκλεγεί βουλευτής στο νομό μας πρωταγωνιστούσε στις διαμαρτυρίες για τον φράχτη των Καστανεών και ζητούσε να γκρεμιστει, αυτή την φορά η κ.Γκαρά ζητάει από την Ελλάδα να “θέσει επιτέλους ως προτεραιότητα για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης τις αποφάσεις του Συμφώνου του Μαρακές του ΟΗΕ, που προβλέπουν αναλογική κατανομή προσφύγων και νόμιμες ασφαλείς διόδους για να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς ανθρώπινες τραγωδίες, για τις οποίες έχει ευθύνη και η ΕΕ;”. Ασφαλείς δίοδοι προφανώς από τον Έβρο. Να την χαίρονται όσοι την ψήφισαν, αλλά και κάποιοι που την είχαν χειροκροτήσει στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, σε εκείνη την αποτυχημένη συγκέντρωση που οργάνωσε ο δήμος Ορεστιάδας ως αντίδραση για τα συνεχιζόμενα έργα στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Γκαρά: “Η Ελλάδα κλείνει τα μάτια σε τραγωδίες και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσφύγων, μεταναστών”

Είχε προηγηθεί η δήλωση της κ.Γκαρά, μαζί με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο και τον Τομεάρχη Μετανάστευσης κ.Ψυχογιό, όπου κατηγορούσε την Ελλάδα για το θέμα της ύπαρξης λαθρομεταναστών και προσφύγων σε νησίδα του ποταμού Έβρου. Τώρα, με αφορμή την είσοδο αυτών των 38, με πλαστική βάρκα που ξαφνικά βρήκαν και πέρασαν σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή των Λαβάρων, έκανε νέα δήλωση με την οποία ζητάει να… ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΟΔΟΥΣ για να μπαίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα οι λαθρομετανάστες στον Έβρο και την Ελλάδα.

ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΝΗΣΙΔΑ… ΒΡΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθεί η κοινή δήλωση της Νατάσας Γκαρά, βουλευτή Έβρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Γιώργου Κατρούγκαλου, τομεάρχη Εξωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Γιώργου Ψυχογιού, Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Σύμφωνα με ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκαν οι μέχρι χθες «ανύπαρκτοι» που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον Έβρο.

Ρωτάμε την κυβέρνηση, σε συνέχεια της χθεσινής μας ανακοίνωσης με την οποία ζητούσαμε επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση:

Πώς εξηγεί την αιφνίδια “ανακάλυψη” των ανθρώπων αυτών, όταν η ίδια, μέσω του αρμόδιου υπουργού Ν. Μηταράκη και επίσημων ανακοινώσεων της ΕΛΑΣ, διαβεβαίωνε ότι δεν είχε εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία στη νησίδα που ήταν εγκλωβισμένοι και επιτιθόταν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ανέδειξε το θέμα;

Θα ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τις διαρροές ότι επρόκειτο για fake news;

Ή θα οχυρωθεί πίσω από δικολαβίες για τις ακριβείς συντεταγμένες στις οποίες την τάδε ώρα δεν υπήρχαν πρόσφυγες;

Έχει προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση στον ΟΗΕ ή στην ΕΕ για να αναδείξει τις τουρκικές ευθύνες για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ή έχει λόγους να θεωρεί πως καλύτερα να μην εμπλακούν στο θέμα;

Θα θέσει επιτέλους ως προτεραιότητα για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης τις αποφάσεις του Συμφώνου του Μαρακές του ΟΗΕ που προβλέπουν αναλογική κατανομή προσφύγων και νόμιμες ασφαλείς διόδους για να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς ανθρώπινες τραγωδίες, για τις οποίες έχει ευθύνη και η ΕΕ;

Υπενθυμίζουμε τέλος στην κυβέρνηση τις υποχρεώσεις της από τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου App. 35090/22 K.A. v. Greece και App. 384444/22 B.S. and others v. Greece και την καλούμε να μην διασύρει το όνομα της πατρίδας μας και στον τομέα αυτό, όπως όλες τις προηγούμενες ημέρες με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων».​

 

3 Σχόλια

  1. Να τους πάρετε στο σπίτι σας κ Γκαρά να τους ταιζετε να τους ποτίζετε γενικά σε ότι έχουν ανάγκη !!! Αφού τους αγαπάτε τόσο θα νιώθουν και ασφαλείς . Που είναι η αριστερή σας αλληλεγγύη και αγάπη ? Με ξένες τσέπες και μακριά από εμάς καλή η θεωρία σας , στην πράξη όμως ?

  2. Ελεύθερες διόδους ??? Μάλιστα … Επειδή εγώ δεν κατάλαβα τι εννοεί η κυρία βολευτής μήπως μπορεί να το κάνει ποιο λιανά για εμάς τους αμόρφωτους τι εννοά , γιατί φαίνεται ότι έχει εμπειρία από ελεύθερες διόδους . Και μια παροιμία που έχει λίγο βάθος και ίσως πιάσει το νόημα ο ενδιαφερόμενος -η ( χόρτασε η ψείρα και άρχισε τις βόλτες στο γιακά ) .

  3. Τι ψηφίζεις βρε εβρίτη! Τι άτομα στέλνουμε στη βουλή! Αυτή αν μπορούσαν θα μας έδιωχναν από την Ελλάδα για να φέρουν τους λαθρομετανάστες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*